|
[1.1] silnik się grzeje? |
| Autor |
Wiadomość |
Jacek Szczyrbowski
Gość
|
Wysłany: 2005-05-07, 16:51
|
|
|
| Cześć. Od kilku dni jestem dumnym posiadaczem traba 1.1 i w związku z tym mam pytanie. Wydaje mi się, że silnik za bardzo się grzeje. Juz po ok. 2 km jest tak gorący, że nie da się go dotknąć, a czujkę temperatury mam uszkodzoną. Czy to normalne? Po jakim czasie powinien włączyć się wentylator. Bo u mnie się włącza po około 15 minutach jazdy po mieście. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrowienia dla wszystkich miłośników trabików |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2005-05-07, 19:08
|
|
|
| to wygląda że wszystko masz OK |
|
|
|
 |
Pająk
Gość
|
Wysłany: 2005-05-08, 00:52
|
|
|
czujkę kup, przyda sie w gorace dni. kiedy zaśniedzieją styki w termostacie chlodnicy wentylator lubi sie nie wlaczac, a wtedy wywala Ci porygo z zbiornika wyrownawczego - ten po lewej stronie z tylu jak patrzysz pod otwarta maske.
a silnik sie grzeje, to normalne, i wiatrak tez Ci sie dobrze wlacza. narazie ;) |
|
|
|
 |
Jacek Szczyrbowski
Gość
|
Wysłany: 2005-05-08, 09:42
|
|
|
| Dzięki, to się trochę uspokoiłem. Chociaż teraz mam nowy problem - hamulce mi z tyłu puściły. Ale z tym to już dam sobie radę. Jeszcze raz dzięki. Cześć |
|
|
|
 |
szkielu
Gość
|
Wysłany: 2005-05-11, 15:07
|
|
|
| możesz jeszcze sprawdzić czy rurki do chłodnicy masz szczelne - jak bierze powietrze "z boku" to szybciej sie grzeje |
|
|
|
 |
|
|