Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przechylony Trab i zgrzytająca skrzynia
Autor Wiadomość
Paweł
Gość
Wysłany: 2005-04-25, 21:59   

Czyli 2 w 1 ;-)

1. Czy wasze Traby tez są letko przechylone na lewo stronę? Mam tak w kolejnym traancie i nie wiem, czy ten typ tak ma, czy mam wyjątkowego pecha... Nie żeby mi to przeszkadzało, po prostu jest lekutko nierówny, jakby coś ciężkiego leżało po lewej stronie... trup w bagażniku? ;-)

2. A ze skrzynią to jest tak, że na zimno zgrzyta dwójka a jedynka słabo wchodzi. Po przejechaniu kilku km - miodzio, wszsytkie biegi wchodzą jednym paluszkiem. Było gorzej ale jak podciągnąłem luz na lince - wyraźna poprawa.

Paweł
Gość
Wysłany: 2005-04-25, 22:01   

Sorki ale nacisnął mi się ENTER ;-) - oczywiście mam też pytanie co z tą skrzynią, czy to kwestia starego/niewłaściwego oleju?

Z góry dziękuję za wszelkie t&t

pozdrawiam

Karol "MaxXx&
Gość
Wysłany: 2005-04-26, 00:53   

też na dwójce tak miewm na huipolu teraz i w dawnym trabie

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2005-04-26, 04:32   

moja polówka stoii prosto a 601 delikatniusio przeczylony też na lewo,obczaiłem wszystko i jest ok nie wiem co to ?pzdr

Grzesiek
Gość
Wysłany: 2005-04-26, 17:44   

Witam.
Wydaje mi się, że masz za gęsty olej w skrzyni.Może to przez jego leciwość.W każdym razie zimą na mrozach też tak mi się dzieje, że zanim sie rozgrzeje troche to biegi ciężko wchodzą.
Pozdrawiam

Paweł
Gość
Wysłany: 2005-04-26, 20:22   

A może jeszcze powinienem sprawdzić te wykładzinę, tyle że na zimno? ;-)

(dla niewtajemniczonych - mam patenciarską wykładzinę położoną jeszcze na to niby-filcowe cuś, która trochę wchodzi w paradę pedałom. (nie, nie chodzi mi o Paradę Wolności ;-p).

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-04-27, 12:31   

No mnie tez jest ciezko wrzucac biedi w zimnej skrzynce. Ale to trzeba wyczuc i wrzucac bieg w momecie puszczania sprzegla i dawania gazu. Troche moze czasem zgrzytnie, ale generalnie wchodzi lekko wtedy :-)

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2005-04-27, 12:54   

"1. Czy wasze Traby tez są letko przechylone na lewo stronę? Nie żeby mi to przeszkadzało, po prostu jest lekutko nierówny, jakby coś ciężkiego leżało po lewej stronie... "

Może wystarczy schudnąć parę kilo ;o)

Paweł
Gość
Wysłany: 2005-04-27, 15:09   

Też o tym myślałem ;-) ale tym razem ewidentnie nie jest to moja robota, bo on był lekko skoszony jak go kupowałem - fakt że poprzedni właściciel też głównie sam się nim lansował ;-)

BTW dziś mało mnie szlag najjaśniejszy nie trafił - prawie miesiąc zajęło Wydziałowi Komunikacji sprawdzenie, czy mój Trabant nie pochodził z przestępstwa itd. skutkiem czego nadal nie mam twardego dowodu :-/ tylko stempelek w tym świstku.

MIESIĄC!!!!!!

A co do skrzyni (wracając do tematu z tej krótkiej acz treściwej dygresji) to w pierwszej wolnej chwili wymienię to co tam jest na jakiś sensowny olejek, kapnę Militeca i powinno pomóc.

Jakubek
Gość
Wysłany: 2005-05-04, 12:48   

co do przechyłu Traba to jestem prawie że pewien zużycia/wybicia tulei gumowo-metalowej w resorze jak i zużycia/wypłaszczenia samego resoru.

Pozdrawiam!

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2005-05-04, 14:03   

to dziwne bo aj wymieniałem tuleje jak kupiłem resor i wyglądał całkiem spoko ,noa le nie wiem

newman
Gość
Wysłany: 2005-05-05, 19:56   

moj 601 kombi stoi prosto.. i nie zgrzyta skrzynka :) ale ze mnie szczesciarz :)

bartek/jastrząb
Gość
Wysłany: 2005-05-05, 21:07   

Przechylony trabik to jeszcze nic!
zauwazyłem w dwóch przypadkach ze trabanty universal czyt. kombi ;) jeżdżą bokiem!
tzn są lekko przekoszone no i robią prawie 4 ślady...dziwnie to wygląda jak się za takim jedzie..he trzeba uwazać przy parkowaniu bo wtedy robi się szerszy deczko :O

newman
Gość
Wysłany: 2005-05-06, 08:53   

ja u siebie tego nie zauwazylem.......wydaje mnie sie ze moj jezdzi prosto. czy to snieg czy deszcz jedzie przodem a nie bokiem, moze mialy zle wspawane jaskolki poprostu..? tzn krzywo.... :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi