|
Czyszczenie gaźnika... |
| Autor |
Wiadomość |
Tomal
Gość
|
Wysłany: 2005-04-28, 16:15
|
|
|
witam wszystkoch
dosc banalny temat ale kazdy z nas wie jak cholerne potrafia byc gazniki jezeli wpadnie on w niepowolane rece.
w celu unikniecia pozniejszych przykrosci prosze o wskazanie mi dyszy nierególowanych abym mogł je swobodnie wykrecic i przeczyscis gaznik...
pozdrawiam tomal |
|
|
|
 |
Tomal
Gość
|
Wysłany: 2005-04-29, 20:28
|
|
|
| hej czy nikt nie zamierza mi pomoc z tym problemem :) |
|
|
|
 |
stona
Gość
|
Wysłany: 2005-04-30, 07:30
|
|
|
generalnie sa dwie dysze regulowane - ale do dobrego czyszczenia i tak musisz je wykrecic - po prostu licz obroty jak bedziesz je wykrecal (pozostale sa dokrecone do oporu, to nie ma z nimi problemu) a te dwie regulowane nie sa dokrecone, tzn. mozesz nimi krecic w lewo i w prawo(no chyba ze ktos sie wczesniej bawil i sa dokrecone) nie bedziesz mial problemu z lokalizacja tych regulowanych.acha i te regulowane sa na zewnatrz gaznika.
powodzenia |
|
|
|
 |
Paweł
Gość
|
Wysłany: 2005-04-30, 08:12
|
|
|
| Zbuk kiedyś zrobił model wirtualnego gaźnika, tam są wszystkie dyszki opisane, gdzieś na forum poniewiera się link. Ja mam gaźnik starego typu i opisy do niego, więc pewnie niespecjalnie pomogę, ale ten Zbukowy był nowy. |
|
|
|
 |
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
|
Wysłany: 2005-05-01, 00:11
|
|
|
Witam.
Dysze mozesz wykrecic i przeczyscic wszystkie, tylko uwazaj na dwie sroby regulacyjne. W zaleznosci od rodzaju gaznika: jedna duza na gorze (odpowiedzialna za powietrze w mieszance) a druga mala z boku (odpowiedzialna za obroty). Zreszta zobacz sam :)
gaznik by Zbuk |
|
|
|
 |
Tomal
Gość
|
Wysłany: 2005-05-02, 09:02
|
|
|