Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Wolne obroty [601]
Autor Wiadomość
Paweł
Gość
Wysłany: 2005-05-03, 09:01   

Cześć,

może się czepiam zanadto, ale trochę mnie zaczynają denerwować obroty w moim trabiku.
Problem polega na tym, że na zimnym silniku są bardzo bardzo wolne, od czasu do czasu lubi sobie zgasnąć - za to po rozgrzaniu są aż za dobre (sam je trochę podniosłem ogranicznikiem na gaźniku bo jak były dobrze ustawione na ciepłym to się jeździć nie dało na zimnym, bo zaraz gasł).
Mam ustawiony zapłon na lampie i gaźnik wyregulowany, i generalnie ładnie jeździ. Ale widziałem co najmniej 2 trabanty, które nie miały tego efektu - przy 10-stopniowym mrozie odpalił, przejechał parę metrów i ładnie równomiernie pyr-pyrkotał.

Czy to może być efekt kończącej się kompresji? Czy jeszcze czego...
Dzięki i pozdrawiam

newman
Gość
Wysłany: 2005-05-03, 10:29   

Pawle. U mnie jest podobnie. Moze tak juz musi byc?

mtrabant
Gość
Wysłany: 2005-05-04, 12:02   

Napisze tak: mialem dwa gazniki 28h1-1 i oba zachowywaly sie bardzo dziwnie, z tym ze wolnych obrotow nie bylo w ogole. Probowalem to ustawiac ale pomogla dopiero wymiana gaznika na taki malo uzywany i nie pokrecony. Teraz sa wolne obroty, chociaz w zime musi pochodzic na ssaniu jakis czas zeby nie gasl.

Paweł
Gość
Wysłany: 2005-05-07, 11:46   

Jeszcze zauważyłem, że skrzynia stawia spory opór - nawet na rozgrzanym silniku obroty wyraźnie spadają po puszczeniu sprzęgła. Też tak macie?

newman
Gość
Wysłany: 2005-05-07, 18:57   

absolutnie nie. u mnie nawet jakby delikatnie spadaly po wcisnieciu sprezgla, ale juz nie ma to wplywu teraz zadnego. obroty mam caly czas takie same. juz mi sie udalo wyregulowac i ladnie sobie terkocze na niskich :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi