Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
nowy silnik do 1.1
Autor Wiadomość
combiak
Gość
Wysłany: 2005-03-16, 14:10   

witam na alegro koles sprzedaje silnik od trabanta 1.1 i pisze ze PASUJE on do starszych modeli VW POLO... skoro te silniki pasuja do TYCH VW to moze siniki z tych VW POLO NIE GOLFow pasuja do trabanta... jesli tak to nie ma problemow z wlozeniem 1.3 lub chyba nawet 1.6 bo kumpel mial kiedys VW polo i mowi ze nie mial problemow z przekladaniem... 1.1 a 1.3... a na dodatek sa skrzynie 5 w VW POLO 1.1 i 1.3.... ktos juz kiedys moze probowal... NIE MOWIE O SILNIKU GOLFA TYLKO POLO... POZDAWIAM I DZIEKI ZA EWENTUALNE KOMENTRZE.. PS. nie niszczcie mnie jesli moj problem byl juz poruszany lub odpowiedz na niego jest banalna... P0ZDRO

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2005-03-16, 21:53   

poszukaj na forum... 1,3 to dla wielu "chleb powszedni", 1,6 to tez nie nowosc, bo teraz sa w modzie 1,8 ;))

i nie jest tak ze koledzy robia to bez problemow... tym bardziej tyczy sie skrzyni

Michał Lepczyński
Gość
Wysłany: 2005-03-17, 05:02   

Grzegorzu nieuważnyś !

Kolega pisze o silnikach od POLO a nie od Golfa (Maximus, Arek i wszystkie 1.3 są z GOLFÓW)

A merytorycznie to myślę, że nie ma wielkich różnic między tymi silnikami - bardzo podobne albo identyczne bloki, więc zabawa taka sama.

Pzdr, Lepi (www.lepi.w.pl/kombiacz)

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-03-22, 09:35   

Przepraszam, a 1,1 nie jest też przypadkiem od Golfa 1?? Bo znajomy miał w jedynce pod maską to samo co ja w trabie, tylko osprzęt i pokrywę zaworów inną. A jeżeli tak, to silnik od polo różni się od golfowskiego tym, że jest od polo, a nie od golfa i niczym innym. A skrzynia 5 w polo 1,1?!! W 1,3 to rarytas.

bartrowiej
Gość
Wysłany: 2005-03-22, 16:27   

Silnik od polo z lat 84-90(nie wiem czy późniejsze do 94 też) to to samo co w trabie 1.1 tylko dekielek z logo VW a nie z IFA.Co do skrzyni to nie wiem czy wszystkie te roczniki mają 5-cio biegową.

Daniel "Muffi
Gość
Wysłany: 2005-03-23, 20:22   

jezeli do org skrzynki to musi byc silnik z rodzinki pochylonych do przodu

bRq
Gość
Wysłany: 2005-03-26, 00:30   

to samo co w trabie 1.1 tylko dekielek z logo VW a nie z IFA.

i na kazdej czesci tez widnieje IFA... Nie jakies badziewne VW.

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2005-03-27, 09:53   

Niestety sie mylisz. Roznia sie mocowaniem - volkswagenowskie silniki nie maja nadlewow pod mocowanie w tym samym miejscu co silniki ifa - wiec montaz jest utrudniony. W golfach i polowkach silniki wisza na lapie od alternatora, a w trabancie sa mocowane pod filtrem oleju. Takze silnik IFA spokojnie zamontujesz do golfa lub polowki (mocowanie alternatora w tym samym miejscu) - w druga strone jest juz to bardziej klopotliwe.

Co do silnikow z golfa 1. - To duzo starsza generacja. Duzo zmian konnstrukcyjnych, z czego najwazniejsza to chydrauliczna kompensacja luzu zaworowego.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi