Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Tapicerka. Sposób na mocowanie.
Autor Wiadomość
Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2005-03-22, 17:45   

Macie jakiś pomysł na mocowanie tapicerek dzrwi i tylnych boczków inne niz te oryginalne blaszki? Ja już straciłem do nich cierpliwość. Jak narazie to Trabi jest bez tapicerek, ale nie wygląda to za pieknie. W grę wchodzi nawet przeróbka tapicerek.

pozDDRowienia
GN

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-03-22, 18:25   

Te blaszki to ajlepszy sposob. Jka je odpowiednio wygniesz (dogniesz) i wlozysz tyle ile jest tam dziur w drzwiach na te blaszki, to gwarantuje ze nie odpadnie i bedzie przylegac sciscle :-)

Pozdrawiam =]

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2005-03-23, 17:16   

Tapicerka przylega b. dobrze, dobrze się trzyma, tylko kiedy trzeba ją zdjąć (ja jak narazie częściej naprawiam Trabanta niz nim jeżdżę)... to zawsze złamie przynajmniej 2 blaszki, albo połamię tę dyktę (przy mocowaniach (a staram się delikatnie)

pozDDRawiam

morti
Gość
Wysłany: 2005-03-23, 22:55   

grzes jak cos wymyslisz to daj znac bo ja wkoncu postanowilem ukulturalnic wnetrze czerwonego i bede kombinowal nad tym samym niedlugo

Psikus
Gość
Wysłany: 2005-03-23, 23:23   

lamia sie wam zatrzaski, bo je trzeba nacisnac delikatnie cienkim srubokretem.

Grubas
Gość
Wysłany: 2005-03-24, 01:18   

Mam ten sam problem, albo blaszka mi sie wygnie, albo złamie alobo wystrzeli na drugi koniec garazu. Jednakze uwazam ze sa bardzo dobre mimo wszystko, przy sciaganiu najlepiej uzywac śrubokręta i naciskać balszaki lub pomóc sobie ręką nacisnąć poruszać w górę, dół, prawo, lewo tapicerką i wyskakują. Przy zakładaniu najlepiej sprawdzić wszystkie blaszki i odpowiednio dogiąć aby nie było już takich wielkich trudnośc na przyszłość przy ściąganiu tapicerek.

ZBuK
Gość
Wysłany: 2005-03-24, 15:31   

Ja nie wymyśliłem nic nowego, ale blaszki wystrzeliłem w kosmos (te które zostały, bo reszta sama wystrzeliła).
Nawierciłem otworki małym wiertełkiem, nawierciłem otworki w własnoręcznie przygotowanym boczku z eleganckiej wykładzinki i przy użyciu krótkich ciemnych wkrętów do metalu przykręciłem.
Mam to już pół roku - bardzo często odkręcam tapicerkę, bo miałem kłopoty z zamkiem i głośnikiem. Sprawdza się w 100% - łątwo i przyjemnie. Owszem otwory trochę się wyrobiły i wkręty wchodzą luźno, ale trzyma się wszystko na medal.
Poza tym wkręty są w kolorze tapicerki i wogóle ich nie widać. Zresztą to że będzie je widać można uczynić atutem - efektowne chromowane główki wkrętów mogą ozdabiać tapicerkę - trzeba tylko ruszyć głową i pokombinować co się chce i co się komu podoba.
Blaszki może i są dobre, ale na szyji ziomala :))))

Wojtek Brzozowski
Gość
Wysłany: 2005-03-24, 21:43   

Ja kilka dni temu po raz pierwszy sciagalem u siebie tapicerke i zadnego problemu z lamaniem sie blaszek wystrzeliwaniem czy tez lamaniem dykty nie mialem.
Zeby nie polamac dykty najlepiej zaczy nac od tylu :D Wsunac reke i leciutko dociskajac blaszke srubokretem bez uzycia sily zdejmowac tapicere.
Tak przynajmniej ja zrobilem i jest ok.
pozdrawiam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi