Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
szarpie.. podejrzane 2 kabelki
Autor Wiadomość
Michał & Ela
Gość
Wysłany: 2005-03-23, 16:27   

Hej! Mam taki problem. Od jakiegos czasu moj trabik szarpie ale tylko jak jade z rowna predkoscia np caly czas 80. Jak daje ostro pedal gazu w podloge to jst ok- przyspiesza rownomiernie. Dzis nawet na siekierkowskim moscie 140 polecial..

Co zrobilem w trabiku w zwiazku z tym dziwnym zachowaniem: Gaznik- przeczyszczony. Swiece zmienione. Byly NGK teraz sa BOSCH- SUPER. Filtr powietrza- czysty. Kable zaplonowe wydaja sie byc ok.

Mam 2 podejrzanych delikwentow ktorzy moga powodowac ten stan : Do gaznika dochodza 2 kabelki- bialy od przodu i czerwony gdzies od spodu. Zauwazylem ze ten czerwony nadmiernie sie rusza i jest zaizolowany przy "zniknieciu z pola widzenia":) Mam pytanie- do czego one sa ( jaka jest ich funkcja) i czy moze miec to zwiazek z tymi objawami. 2 Podejrzany o powodowanie choroby Trabika jest kabelek a wlasciwie kabelki ktore dochodza do aparatu zaplonowego. Sa tam takie 2 kable z przodu aparatu (pozniej one wchodza w czarna koszulke) laczone za pomaca szybkozlaczki z metalowym zabezpieczeniem. Ida one pozniej do jakiejs czarnej kostki przymocowanej do nadkola. Kable te sa zaizolowane przy tej szybkozlaczce dosc nieprofesjonalnie (oryginalnie napewno takie nie byly) i moze tam robi sie jakies zwarcie.... Mam nadzieje ze da sie wszystko zrozumiec... Bardzo prosze o pomoc- do wakacji musi byc trabik zdrowy bo jedzie do Estonii. Pozdrawiam!!

Galant
Gość
Wysłany: 2005-03-23, 21:27   

Witam!
Proponuje look'nac w schemacik i po kolorach dojsc co jest co - z wymienionych kabli (nie wiem czy w tej kolejnosci) mowisz o jeżu(podgrzewaniu mieszanki) czujniku polożenia przepustnicy, module zapłonowym i paru innych,których nie chce mi się przytaczać. A tak w ogóle to regulacja gaźnika i to gruntowna przyda się. Prawdopodobnie zbyt uboga mieszanka w zakresie średnich obrotów. Pozdro

Michał & Ela
Gość
Wysłany: 2005-03-23, 21:32   

Schemat... ale tam jest napisane po chinsku:) Tak na powaznie to elektryka zawsze byla dla mnie czarna magia. Jak sie jakis kabelek urwie i sa 2 konce to to zlutuje ale dojsc po schemacie co jest co to juz jest nie do zrobienia. Dzieki za odpowiedz na posta- czekam moze ktos jeszcze cos dopisze.

twe
Gość
Wysłany: 2005-03-23, 23:56   

7. Opis podłączenia kabelków przy gaźniku znajdziesz tutaj.
Pozdr.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi