|
CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0
|
|
Pomocy, 601 przerywa! |
| Autor |
Wiadomość |
Jakim
Gość
|
Wysłany: 2005-04-05, 19:29
|
|
|
Ratujta ludziska, bo już nie wiem o co tu chodzi!! Mój dwusów sobie w jeden dzień przerywa, jakby chwilami cisną jednym garem, a w kilka kolejnych dni funga jak ta lala i apiat od nowa. A świece suche, więc cewki raczej OK. Wymieniłem zapłn na elektroniczny, wyczyściłem wszystkie związane z tym styki, wyjąłem gaźnik, wyczyściłem, przedmuchałem, założyłem, są nówki świece, sprawdzone na przebicie kable wysokiego napięcia, i ... dalej to samo:-( Nie ważne, czy wysokie, czy niskie obroty. Jeździć ciężko i serce boli, jak się tak męczy staruszek.
"No jak, pomożecie???" (cytat z Gierka)
Jakim. |
|
|
|
 |
Zbyszek 601
Gość
|
Wysłany: 2005-04-06, 07:59
|
|
|
| Sprawdź wydech, ja miałem podobnie jak tylny tłumik się zapchał. |
|
|
|
 |
Stanisław Kudyba
Gość
|
Wysłany: 2005-04-06, 16:38
|
|
|
"No to pomożemy..."(re cytat z E.G)
A poważnie Zmień na mechaniczny ap. zap.(To tylko moja rada)Przejeżdziłem 5 lat (tyle ze kupiłem kompletny nowy ap.wszystko krzywkę, przerywacze,słowem wszystko )troszkę oleju na krzywkę i...5 lat z głowy Nie jeżdziłem dużo ale opinię co do elektroników mam na podstawie znajomych którzy w nocy o północy szukali iskry w lesie jeżdżąc na el.ap. zap.
Niedawno było na Forum że rodzaj cewki ma duże znaczenie przy el.
Poszukaj było dużo
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
James
Gość
|
Wysłany: 2005-04-06, 17:20
|
|
|
| Jeśli wymieniłeś zaplon na elektronika, a nie zmieniłeś cewek na cewki od elektronika, to prawdopodobnie to czarne pudełeczko kaputt:( NIe znam się na tym za bardzo, ale jak zmieniałem zapłon to pytali sie czy mam cewki od elektronika, bo jak nie to zepsuje zapłon:/ |
|
|
|
 |
Jakim
Gość
|
Wysłany: 2005-04-06, 17:24
|
|
|
Pierwszy wydech i rura to fabryczne nówki i mają jakieś pół roku, drugi tłumik też wtedy wymieniany na stary, ale czyszczony i regenerowany. Rzeczywiście dało pozytywny rezultat. Ale teraz to nie to. Jak odpali dobrze, to gites, odpocznie parę godzin i może załapać źle, a może załapać dobrze. "Czeski film".
Jakim. |
|
|
|
 |
Jakim
Gość
|
Wysłany: 2005-04-06, 17:25
|
|
|
| Zapłon hula, nawet na starych cewach, a problem zaczął się przed wymianą na el. |
|
|
|
 |
Magik
Gość
|
Wysłany: 2005-04-07, 11:45
|
|
|
| Ja słyszałem że czasami gdzieś ebonit pęka na cewkach i to też może być przyczyną. Po prostu gubi iskrę. Ja bym jeszcze zajrzał czy kranik się nie przytyka, bo w zasadzie wszystkie możliwe przyczyny zostały już chyba wymienione |
|
|
|
 |
Paweł
Gość
|
Wysłany: 2005-04-08, 16:02
|
|
|
| Jeśli nagle przestaje ciągnąc, to ja obstawiam elektrykę - najprędzej cewki. Jak masz taki dzień że nie ciągnie - zobacz, czy na oba garki daje iskrę, czy wygląda podobnie itd. |
|
|
|
 |
andy_k
Gość
|
Wysłany: 2005-04-10, 19:20
|
|
|
Elektroniczny moduł zapłonowy EBZA ESE-2H nie może być używany z cewkami ..........."elektronicznymi" czyli niskoomowymi ponieważ moduł nie ma stabilizacji pradu cewki. Montując elektronike nie wymienia sie cewek.
Podłączenie tego modułu do cewek przeznaczonych do przerywaczy mechanicznych nie uszkodzi modułu. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|