Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomocy, 601 przerywa!
Autor Wiadomość
Jakim
Gość
Wysłany: 2005-04-05, 19:29   

Ratujta ludziska, bo już nie wiem o co tu chodzi!! Mój dwusów sobie w jeden dzień przerywa, jakby chwilami cisną jednym garem, a w kilka kolejnych dni funga jak ta lala i apiat od nowa. A świece suche, więc cewki raczej OK. Wymieniłem zapłn na elektroniczny, wyczyściłem wszystkie związane z tym styki, wyjąłem gaźnik, wyczyściłem, przedmuchałem, założyłem, są nówki świece, sprawdzone na przebicie kable wysokiego napięcia, i ... dalej to samo:-( Nie ważne, czy wysokie, czy niskie obroty. Jeździć ciężko i serce boli, jak się tak męczy staruszek.
"No jak, pomożecie???" (cytat z Gierka)
Jakim.

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2005-04-06, 07:59   

Sprawdź wydech, ja miałem podobnie jak tylny tłumik się zapchał.

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2005-04-06, 16:38   

"No to pomożemy..."(re cytat z E.G)
A poważnie Zmień na mechaniczny ap. zap.(To tylko moja rada)Przejeżdziłem 5 lat (tyle ze kupiłem kompletny nowy ap.wszystko krzywkę, przerywacze,słowem wszystko )troszkę oleju na krzywkę i...5 lat z głowy Nie jeżdziłem dużo ale opinię co do elektroników mam na podstawie znajomych którzy w nocy o północy szukali iskry w lesie jeżdżąc na el.ap. zap.
Niedawno było na Forum że rodzaj cewki ma duże znaczenie przy el.
Poszukaj było dużo
Pozdrawiam

James
Gość
Wysłany: 2005-04-06, 17:20   

Jeśli wymieniłeś zaplon na elektronika, a nie zmieniłeś cewek na cewki od elektronika, to prawdopodobnie to czarne pudełeczko kaputt:( NIe znam się na tym za bardzo, ale jak zmieniałem zapłon to pytali sie czy mam cewki od elektronika, bo jak nie to zepsuje zapłon:/

Jakim
Gość
Wysłany: 2005-04-06, 17:24   

Pierwszy wydech i rura to fabryczne nówki i mają jakieś pół roku, drugi tłumik też wtedy wymieniany na stary, ale czyszczony i regenerowany. Rzeczywiście dało pozytywny rezultat. Ale teraz to nie to. Jak odpali dobrze, to gites, odpocznie parę godzin i może załapać źle, a może załapać dobrze. "Czeski film".
Jakim.

Jakim
Gość
Wysłany: 2005-04-06, 17:25   

Zapłon hula, nawet na starych cewach, a problem zaczął się przed wymianą na el.

Magik
Gość
Wysłany: 2005-04-07, 11:45   

Ja słyszałem że czasami gdzieś ebonit pęka na cewkach i to też może być przyczyną. Po prostu gubi iskrę. Ja bym jeszcze zajrzał czy kranik się nie przytyka, bo w zasadzie wszystkie możliwe przyczyny zostały już chyba wymienione

Paweł
Gość
Wysłany: 2005-04-08, 16:02   

Jeśli nagle przestaje ciągnąc, to ja obstawiam elektrykę - najprędzej cewki. Jak masz taki dzień że nie ciągnie - zobacz, czy na oba garki daje iskrę, czy wygląda podobnie itd.

andy_k
Gość
Wysłany: 2005-04-10, 19:20   

Elektroniczny moduł zapłonowy EBZA ESE-2H nie może być używany z cewkami ..........."elektronicznymi" czyli niskoomowymi ponieważ moduł nie ma stabilizacji pradu cewki. Montując elektronike nie wymienia sie cewek.
Podłączenie tego modułu do cewek przeznaczonych do przerywaczy mechanicznych nie uszkodzi modułu.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi