Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
odpala i gaśnie (601)
Autor Wiadomość
FLAKu85
Gość
Wysłany: 2005-02-26, 11:20   

mam mały poroblem wczoraj zmieniłem gaźnik bo poprzedni się chyba pozapychał . wcześniej miałem załozony 28h 1-1 zmieniłem go na 28hb 4-1 poziom paliwa ustawiłem reszte niestety nie moge.samochód odpala wchodzi bardzoładnie na obtroty niestety po przejechanie jakiś 100 metrów gaśnie pomocy!!!

JaJer
Gość
Wysłany: 2005-02-26, 12:12   

... no jak zgaśnie to co dalej robisz?
Czy zapala od razu, czy musisz odczekac chwile i dopiero zapali?
A może wyczyścić świece?

Przyczyn moze być kilka:
*nie dochodzo paliwo w odpowiedniej ilosci do gaźnika, wadliwa (zapchana) dysza główna.
*Wadliwe świece.

*Ważną rzecza jest odpowietrzenie układu paliwowego (podłączone na górę zbiornika) miedzy bakiem, a gaźnikiem.

*Jeszcze otworek w korku paliwa odgrywa wielką rolę. itp.

FLAKu85
Gość
Wysłany: 2005-02-26, 16:53   

gaśnie po jakimś czasie odpala i tak zamyka sie krąg

JaJer
Gość
Wysłany: 2005-02-26, 17:01   

To trzeba naprawić i po kłopocie :)
to ta pierwsza przyczyna.

FLAKu85
Gość
Wysłany: 2005-02-26, 18:05   

cały gaźnik czyściłem i przedmuchiwałem więc wykluczam taką możliwość

JaJer
Gość
Wysłany: 2005-02-26, 19:36   

Wydaje się kolego że powinieneś skontaktowac sie z ludzmi ze swojej okolicy i cos wspólnie zaradzić.
Twoje wypowiedzi sa nadwyraz skromne i przez internet naprawa zajełaby wiele czasu.
Pierwsza przyczyna jaką podałem - nie dochodzo paliwo w odpowiedniej ilosci do gaźnika
Fakt dalej nie powinno być przecinka, a o dyszy w następnym punkcie, ale nie zmienia to faktu że trudno naprawiać wirtualnie.

Pozdrawiam.

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2005-02-26, 20:16   

JaJer ma rację.Piszesz FLAKu o ustawianiu poziomu paliwa Jak to robiłes i jaki poziom ustawiłeś?Pytam bo gaśniięcie po 100 metrach moze się objawiać niskim poziomem(za niskim!)

trabi23
Gość
Wysłany: 2005-02-27, 11:10   

dokladnie tak jak przedmowcy ale sprawdz jeszcze zaworek iglicowy !! czy chodzi bez problemow tzn bez zaciec !!

JaJer
Gość
Wysłany: 2005-02-27, 12:00   

Witam ponownie.

Muszę wyjasnic pewna kwestię. Jedną z przyczyn gaśnięcia silnika może być: UWAGA!!! zbyt wolny(słaby, mały) dopływ paliwa do gaźnika, a więc bak, kranik, odstojnik, przewody paliwowe. Ważną rzeczą jest odpowietrzenie układu paliwowego. W przypadku jego braku, lub niedrożności wystarczy mały bąbel powietrza który uniemozliwi dopływ paliwa w odpowiedniej dawce. Pamiętajmy że paliwo w 601-kach do gaźnika dostaje się grawitacyjnie.

Napisałeś że wcześniej wymieniłeś gaźnik bo wydawał Ci się zapchany. Idąc dalej - "nowy gaźnik" też nie pracuje odpowiednio. Teraz nasuwa się pytanie: czy gaźnik dostaje paliwo w odpowiedniej ilości?
Odpowiedź masz wyżej.
Dodam jeszcze że niski poziom paliwa w gaźniku (jak sugerują koledzy) może także być spowodowany tym że paliwo nie może napłynąć do gaźnika.
tzn. dopływa, ale zbyt wolno co oznacza za mało.
Sprawdzić należy: bak (czy dno nie zalega gruba warstwa rdzawego mułu), kranik (uszczelka z otworkami i sam korpus), odstojnik, filtr paliwa w kraniku (taka siateczka, a właściwie dwie, jedna w baku, a druga w odstojniku), przewody paliwowe, a w szczególności ich odpowietrzenie.
Jak już będziesz pewny że jest OK, to zabieraj się za regulację gaźnika. (a może wcale nie będzie potrzebna)

Uffff.

Pozdrawiam.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi