Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
ściąganie koła zamachowego 601
Autor Wiadomość
Magik
Gość
Wysłany: 2005-02-15, 20:39   

Jak w temacie. Czy macie jakieś patenty na ściącnięcie, a może ktoś ma pożyczyć fachowy ściągacz?

JaJer
Gość
Wysłany: 2005-02-15, 21:39   

Ściągacz jest najlepszym patentem.
Gwint w kole zamachowym jest taki sam jak w końcówkach drążków, jak pomyślisz to ściągniesz bez ściągacza, musisz mieć dwie końcówki. Nie zapomnij odkręcić centralnej nakrętki. Powodzenia.

Pozdrawiam.

PS
trudno mi wirtualnie radzić, żeby potem nie było na mnie jak cos sp...ysz.

Magik
Gość
Wysłany: 2005-02-16, 09:15   

jajer masz na myśli dwa gwintowane otwory w kole zamachowym ? Rozumiem że mam wziąść dwie końcówki i je tam wkręcić? trzymając za nie zbić koło z wału? Dobrze myślę?

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2005-02-16, 21:02   

Ja powiem jak to robiłem w swoim:
W płaskowniku(gruby ok.12MM)wywierciłem dwie dziury(rozstaw tych gwintowanych dziur w kole zamach.)Dziury w płaskowniku około14MM średnicy Między otworami w płaskowniku(mniej więcej w środku) zrobiłem gwint 16-kę Przez otwory w płaskowniku przełożyłem śruby i wkręciłem w otwory w kole zamach aż łby doszły do płaskownika

.W gwint 16-kę wkręcałem twardą śrubę (trafiła w środek wału)aż wystąpił spory opór.Wtedy uderzyłem młotkiem w łeb 16-ki a koło zeskoczyło ze stożka(oczywiście nakrętka odkręcona była wcześniej)
Na pewno niezbyt fachowo to robiłem ale skutecznie
Pozdrawiam

sidus
Gość
Wysłany: 2005-02-16, 23:36   

ja mam ściągacz, mogę pożyczyć. inna opcja: ustawiasz koło zamachowe tak, by 2 otwory obok nakrętki centralnej były ułożone POZIOMO do silnika. wkręcasz 2 śruby w te 2 otwory o takim samym rozmiarze i pomału wkręcasz. pod otworami przy poziomym ułożeniu będzie taki rant w karterze. o niego oprą się śruby i gotowe. ale uważaj, nie ciągnij za mocno

Krzysztof K.FRITZ KWIDZYN
Gość
Wysłany: 2005-02-17, 18:59   

ŻADEM ŚCIĄGACZ WYSTARCZY MŁOTEK!!! ODKRĘĆ ŚRÓBE NA WALE A PÓŻNIEJ POŻĄDNIE UDEŻ W KOŁA ZAMACHOWE W POBLIŻU WIEŃCA NAPEWNO PÓŚCI JEST ONO NA KLINIE

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi