Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
601S łapie powietrze
Autor Wiadomość
Black
Gość
Wysłany: 2005-02-09, 15:00   

jak wyzej, wymieniłem gaźnik tydzień spokoju i znowu łapie powietrze (jakby mnie stado tirów mijało), traci przy tym drastycznie moc. I druga sprawa czy to normalne, że przy odkręconym kraniku zawsze rano mam plamę pod gaźnikiem?

Magik
Gość
Wysłany: 2005-02-09, 15:31   

Takie rzeczy to nie zawsze wina gaznika. Może być zapłon. Jeżeli masz młoteczkowy to wystarczy odrobina wilgoci na styki i będzie tracił moc. Albo po porostu styki zużute, albo poluzowane, albo rozregulowane. Tak naprawde to powodów może być mnóstwo. A z tą plamą to normalne. Także stanowczo zamykać

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2005-02-09, 16:06   

Podstawa gażnika lubi się "wygiąć"Przed przykręceniem przyłóż suwmiarkę (coś co ma równą płaszczyznę)i spójrz pod światło U mnie przynajmniej tak było W ruch poszedł skrobak papier ścierny i polerka Potem uszczelka i grało
Pozdrawiam

JaJer
Gość
Wysłany: 2005-02-09, 16:27   

Podstawa gażnika lubi się "wygiąć"

A dzieje się tak bo przykręcać trzeba z głowa i nie na siłę.
Pod gaźnikiem powinny być odpowiednie podkładki (dwie elastyczne i jedna twarda).

Silnik może "łapać" powietrze przez uszczelniacze wału, rozszczelnione połówki bloku itp.

W Twoim przypadku poszukałbym dokładnie przyczyny.

Pozdrawiam.

Magik
Gość
Wysłany: 2005-02-09, 17:39   

Stasiu ! Chyba musiałeś go ostro pogiąć. Dobrym rozwiązaniem jes czerwony silikon uszczelniający. I tym to już wszystko: gażniki,silniki,skrzynie biegów itp. Jest wytrzymały na ciśnienie i wysokie temp. W motoryzacyjnym ok 10 zł

Black
Gość
Wysłany: 2005-02-10, 08:51   

dzięki za informację, z tym silikonem to naprawde skuteczne i bezpieczne dla auta?
pali 8-10 co zrobić?

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-02-10, 13:06   

Naprawic :-p

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2005-02-10, 19:37   

Chyba musiałeś go mocno pogiąćNie,Magik-u gdy go brałem miał 18 lat i nie jedną przeróbkę za sobą Ja ją(podstawę gażnika)prostowałam jako uszczelkę dawałem kręgielit(= ok 4mm moczony w oleju)i grało
Silikon(czerwony,czarny..)do tych rzeczy słuzy Połówki silnika, skrzynie biegów,gażniki i wszelkie uszczelnienia(do temp.350C)oprócz wydechu

td
Gość
Wysłany: 2005-02-11, 10:54   

Żeby sprawdzić gdzie łapie powietrze, najlepiej kup sobie taki spraj "easy start" rozruchowy. Uruchom silnik, i psikaj tym sprajem w możliwe miejsca, jak gdzieś ci przy tej operacji skoczą obroty, to już wiesz, gdzie łapie powietrze.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi