Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1,1] Syf pod korkiem oleju
Autor Wiadomość
Fikus
Gość
Wysłany: 2005-01-03, 12:22   

Powiedzcie mi co oznacza syf ktory gromadzi mi sie pod korkiem wlewu oleju. syf jest koloru zielono zoltego. jest to powazne? cos moze z silnikiem?

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2005-01-03, 12:41   

tez to mam to chyba nie jestes sam!! nie to raczej nic powaznego ktos tam mi mowil ze zima tak jest,i chyba faktycznie bo latem tego nie bylo,bynajmniej nie w takich ilosciach.niech sie wypowiedza bardzie obeznani pzdr

zajace
Gość
Wysłany: 2005-01-03, 13:33   

Mam to samo. Slyszalem ze spowodowane jest to nie dogrzaniem silnika, czyli jezdzenia na krotkich trasach, gdzie silnik nie zdaza sie rozgrzac. U mnie sie to sprawdza, bo jak przejade dalsza trase to osad znika.

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2005-01-03, 14:40   

czyli chyba nie ma sie cz martwic nie?skoro wszyscy tak y to tak byc musi pzdr

Fikus
Gość
Wysłany: 2005-01-03, 16:06   

ja to mam na dluzszych i krotszych trasach. troszke mnei to martwi:(

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2005-01-03, 17:21   

no to jest spowodowane tylko i wyłącznie niedogrzaniem silnika.

Galant
Gość
Wysłany: 2005-01-10, 18:47   

Witam! Usuncie zatory z odmy i jej przewodow i bedzie dobrze. Tez mialem zrobilem i nie mam :)

qba_601
Gość
Wysłany: 2005-01-11, 23:39   

ale gdy to nie pomoze to znaczy ze poszcza uszczelka pod glowica

wally
Gość
Wysłany: 2005-02-07, 16:14   

Mam taki problem. Dzisjaj rano jak jechałem do roboty to zaczeła mi migać kontrolka oleju. Dojechałem na miejsce sprawdzam olej ni i trochę mało, no to dolałem. Postanowiłem też przeczyścić odmę, no i przeczyściłem, czarna maź wyleciała, przedmuchałem i skręciłemn no i wydawało mi się że mam problem z głowy. Ale jak wracałem do domu to zobaczyłem siwą chmurkę w lusterku. Wygląda na to że olej dostaje się przed gaźnik (rurą od odmy)i leci sobie olej z powietrzem i dlatego kopci. Tylko jak zrobić żeby się tak nie działo? I masło pod korkiem też miałem, podzro

brqsl
Gość
Wysłany: 2005-02-08, 00:05   

co do tej mazi to rowniez mam cos podobnego. zapytalem mechanika i powiedzial ze jest to normalny objaw w zimie. maz powstaje gdy do komory silnika dostaje sie woda, w niskich temperaturach woda skrapla sie z benzynki/gazu i probuje odparowac -> osiada na korku. Teoria uszczelki pod glowica moze sie sprawdzic gdy oleju ubywa, badz gdy silnik pracuje nierowno (zasysanie powietrze oslt, nie wiem dokladnie jaki ma byc tego powod)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi