|
sprzegło w 601 (b. wysoko łapie) |
| Autor |
Wiadomość |
szmaxon
Gość
|
Wysłany: 2005-02-02, 15:11
|
|
|
Witam! Wlasnie dzis kupilem 601, zaczalem jezdzic i sie zastanawiac: dlaczego tak wysoko lapie sprzeglo? To sprawa regulacji np pedalu, czy moze byc cos powazniejszego? |
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2005-02-02, 15:12
|
|
|
poluzuj linkę. luz na pedale ma wynosić od 10 do 20 mm.
DDR |
|
|
|
 |
Piotr Czaiński
Gość
|
Wysłany: 2005-02-02, 19:58
|
|
|
| no cze ja wlasnei robilem sprzeglo nowa tarcza docisk i skad mam wiedziec czy mam dobrze wyregulowane znaczy czy tak jak byc powinno!!wysprzegla oki bo nic nie zgrzyta wsteczny tez nie i jest oki ale kiedy powinnien wysprzeglac jak wysoko powinnien byc pedal czy jak sprzeglo jest zle wyregulowane ma to wplyw na jego trwalosc .pzdr |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2005-02-02, 20:09
|
|
|
Teoretycznie ma wpływ na trwałość bo sprężyna centralna jest nadmiernie przeginana. Zupełnie niepotrzebnie. Poza tym łożysko wyciskowe cały czas podpiera sprężynę centralną ( słoneczko) i wzajemnie się zużywają.
Czyli jak widać praktycznie też ma wpływ.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Stanisław Kudyba
Gość
|
Wysłany: 2005-02-03, 15:55
|
|
|
Tak jak pisał Kuba Pedał powinien zaczynać "twardnieć" po około 2 cmm jałowego ruchu(w 1.1 coś kolo 1,5 cmm)Oczywiście jałowy ruch to pokonanie oporu sprężyny, która odciąga dżwignię sprzęgła i lożysko wyciskowe od słoneczka Ta sprężyna jest na osi dżwigni sprzęgła schowana w obudowie skrzyni i lubi pęknąć Ja miałem zwykłą sprężynę założoną na zewnątrz żeby być pewny że dżwignia jest odciągana i łożysko wyciskowe nie jeżdzi po słoneczku
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|