|
Nowy silnik |
| Autor |
Wiadomość |
Wars
Gość
|
Wysłany: 2005-01-23, 12:28
|
|
|
| Witam! Wie ktoś może czy produkują jeszce silniki do 601?, jeśli tak to może podać namiary? |
|
|
|
 |
Stanisław Kudyba
Gość
|
Wysłany: 2005-01-23, 12:59
|
|
|
O nowym silniku nie słyszałem ale gość w Lublinie proponował mi nowy wał orginalny DDR za...900zł(nowych!!!!)Więc podejrzewam że nowy silnik będzie kosztował ...(wpisz cenę )Za gażnik (nowy DDR)wołał500 zł
Człowiek Który robi remonty wałów mówił mi że orginalne łożyska na wale do 601 były baryłkowe i obecnie w Polsce są one nieosiągalne Zamiennie pakują kulkowe(ten sam rozmiar ale na pewno inne parametry)
Ale życzę powodzenia w poszukiwaniach Na pewno ktoś,gdzieś na strychu ma i może Go znajdziesz
Pozdrawiam
K.S |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2005-01-23, 15:37
|
|
|
Zapraszam do Krakowa na oględziny silnika full orginał DDR rok produkcji listopad 2004 w moim Trabancie 601z
Tyle że złożony w Wieliczce - ale na kompletnie nowych częściach DDR - karter, wał, tłoki, cylindry, gaźnik...
Rok zajęło mi pozbieranie wszystkich części, ale warto było! Owszem nowe wały są nawet po 900 PLN, ale po co płacić tyle, jeśli można nówkę mieć za 130? (tyle zapłaciłem u gościa z Katowic, któremu zostało po dziadku). Cały silnik razem z robotą kosztował mnie ok. 600PLN i powtarzam NIE REMONT SILNIKA, a złożenie silnika z ganz neue teile.
Cierpliwości, wytrwałości, sprytu i szczęścia życzę! |
|
|
|
 |
radzieckii
Gość
|
Wysłany: 2005-01-23, 17:56
|
|
|
| Ty się nie chwal, bo Ci jeszcze jakieś muzeum Traba zaaresztuje. A z mojej strony gratulacje, wiem co to jest szukać NAPRAWDĘ orginalnych części do DDRowskiego zweitakta.:) |
|
|
|
 |
Karol "MaxXx&
Gość
|
Wysłany: 2005-01-23, 20:07
|
|
|
W moim nowym trabie jest "podobno" nowy silnik ddr - są odpowiednie sklepy w rajchu, warto też przewertować dziadkowe strychy i piwnice :)
Znam gościa który w "dobrych czasach" kupił 4 nowe silniki po 80 DM się chwalił.
PozDDRawiam |
|
|
|
 |
Stocky
Gość
|
Wysłany: 2005-01-23, 22:43
|
|
|
| A wie ktoś ile by kosztowało "postawienie na nogi" Traba z zatartym silnikiem? W gre wchodzi chyba tylko wymiana silnika... Ile może kosztować taki silnik i ewentualna robocizna (chyba, że da się to samemu zrobić)? |
|
|
|
 |
Psikus
Gość
|
Wysłany: 2005-01-23, 23:00
|
|
|
| etam nowy zaraz,trza rozebrac i zobaczyc co sie nada jeszcze, skrzynie korbowa pewnie sie nada,:P:P ale tloki, cylindry do szlifu, i wal zalatwic jakis i bedzie zyl |
|
|
|
 |
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
|
Wysłany: 2005-01-24, 10:35
|
|
|
| silnik to mozesz kupic od 50zl do 500zl. silnik mozna samemu wymienic to z przerwami jest jakies 30 min. Mowimy o jednej osobie. |
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2005-01-24, 17:36
|
|
|
skrzynie korbowa pewnie sie nada
na nowej jest mniejsze spalanie. I nie musi się nadawać. |
|
|
|
 |
Stanisław Kudyba
Gość
|
Wysłany: 2005-01-24, 17:50
|
|
|
Wał po regeneracji(zdajesz stary-odbierasz zregenerowany tzn nowe łożyska główne, w główce korbowodu i na wale w korb.)-270 zł
Szlif dwóch cylindrów -160 zł
Nowe tłoki(Madziar)-80 zł
Komplet pierścieni-40 zł
Uszczelki itp -20 zł
Suma-570 zł
Własna robocizna demontaż montaż itd
Ceny na lubelszczyżnie z zeszłej jesieni
A zrobić samemu się da tylko trzeba wiedzieć jak i chcieć (w końcu mechanik to tylko człowiek)zrobić
Pozdrawiam
K.S |
|
|
|
 |
Newwer
Gość
|
Wysłany: 2005-01-24, 20:16
|
|
|
| na www.germanstyle.glt.pl jest nowy wał do sprzedania w dziale giełda na forum, to nie moje ogłoszenie wiec nie wysyłajcie mnie na giełde, a reafus kupił super silnik za 200zł ale regenerowany a nie nowy:) |
|
|
|
 |
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
|
Wysłany: 2005-01-24, 23:38
|
|
|
zapomniales dodac ze ze skrzynia ;) a wiec jak sie szuka to sie znajdzie :)
Powodzenia. |
|
|
|
 |
|
|