|
Dwa małe problemiki:) |
| Autor |
Wiadomość |
Koval
Gość
|
Wysłany: 2005-01-22, 10:40
|
|
|
Witam wszystkich!
Mimo, że jestem wielkim fanem traba od ładnych paru lat, to dopiero teraz zdecydowałem się go kupić. No i mam troszke problemów. Po pierwsze: Jak się odpowietrza hamulce ?? Czy wystarczy napać płynu czy trzeba coś rozkręcać i zaglądać. Po drugie: Jak się reguluje zapłon? No to chyba wszystko(przynajmniej narazie:)) |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2005-01-22, 11:39
|
|
|
Miło mi powitać nowego trabanciarza.
Zapraszam na spotkania w 3mieście, które odbywają się w 2-gą sobotę miesiąca. Szczegóły znajdziesz na stronie : www.trabant.trojmiasto.pl.
Zapoznaj sie z wcześniejszymi wypowiedziami na forum. Forum jest wielką skarbnicą wiedzy. Znajdziesz wszystko co Ciebie interesuje. Zanim zaczniesz co kolwiek robić to musisz posiąść podstawową wiedzę.
Zapraszam na najbliższe spotkanie. |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2005-01-22, 11:42
|
|
|
Odpowietrza sie odpowietrznikami ktore sie odkrca, no a zaplon to bardziej skomlikowana sprawa i jeszcze zalezy jaki zaplon elektroniczny czy mechaniczny. Ale najlepiej zrobisz jak podjedziesz do jakichs trabanciarzy z Gdanska, na pewno Ci pomoga
Pozdrawiam =] |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2005-01-22, 12:43
|
|
|
| Dobrze gadają - zresztą skoro sam JaJer Cię zaprasza, to korzystaj z zaproszenia, bo gościu na rzeczy się zna, co udowodnił nie raz na forum swoimi wypowiedziami - nie miałem okazji osobiście poznać JaJera, ale w ciemno można go polecać! |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2005-01-22, 18:37
|
|
|
Odpowietrzanie hamulców jak i regulacja zapłonu nie są trudne. Trzeba tylko wiedziec jak do tego się zabrać (posiadac wiedzę, wiedzę, wiedzę i narzędzia). Samo odkrecenie odpowietrzników nie spowoduje odpowietrzenia układu!!! Hamulce to nie zabawka i wirtualnie bym nie odpowietrzał - zbyt wielkie ryzyko. Tu pytanie do Kovala: jak rozpoznałeś fakt zapowietrzenia hamulców? Może to zupełnie coś innego?
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Koval
Gość
|
Wysłany: 2005-01-23, 01:05
|
|
|
| Traba odbieram jutro i koles u którego kupuje powiedział mi że traba jeszcze wyregulowac zapłon i odpowietrzyć hamulce bo trabi troszke stał (od października). Nie jestem zupełmym żółtodziobem (tak mi się przynajmniej wydaje:) ). Trabami się interesuje od ok. 5 lat. fakt że nie miałem z nimi nigdy styczności "na zywo". Zawsze wszytko na zdjeciach. Ale troszke czytałem. |
|
|
|
 |
|
|