Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
CABRIO TRABI
Autor Wiadomość
Tomasz Wysocki / tekram
Gość
Wysłany: 2004-12-05, 21:07   

Mam pytanko czy ktos wie czy obowiazkowe jest oddanie auta do atestu przy zmianie jego orginalnej konstrukcji. Otoz jestem w trakcie robienia Cabrio z mojego trabiego i nie wiem czy nie bedzie potem klopotow z jazda po miescie tym samochodzikiem. Czy panowie policjanci zrozumieja to ze mam trabiego cabrio i bez zadnych pzystankow przy nich sie obejdzie. Kto ma trabiego kabro niech do mnie napisze maila ewentualnie da znac jak sie z nim skontaktowac. POZDRAWIAM tekram

brzydal
Gość
Wysłany: 2004-12-05, 21:40   

no tak.. nie chce Cie martwic ale czeka Cie przegląd zerowy i zalegalizowanie zmian konstrukcyjnych dokonanych w samochodzie... a zmiany takie beda miały miejsce bo trab jest samonośny i obciecie go spowoduje znaczne osłabienie konstrukcji... czy zastanawiałeś sie juz w jaki sposób zrobisz wzmocnienia?
A pasy? jak beda mocowane? a pałąki zabezpieczajace łepetynę w czasie dachu? nie musze dodawać ze wszystkie te klamoty musza miec odpowiednie atesty a co za tym idzie sa kosztowne...

......

Ale to tylko teoria (prawdziwa) na poczieszenie dodam ze niejaki Cukier (Polska centralna) smigał sobie kabriotrbem i nikt mu dowodu nie zabrał

Pamietasz przysłowie o dzbanku co wode nosił?

Tomasz Wysocki / tekram
Gość
Wysłany: 2004-12-10, 18:05   

Sprawa Cabrio juz jest wyjasniona do konca dzwonilem po stacjach okregowych i do rzeczoznawcy. No i na szczescie nie jest to takie kosztowne jak opowiadaja. POZDRAWIAM

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2004-12-10, 19:56   

to moze uchylilbys rabka tajemnicy zeby reszta tez wiedziala. :-)

brzydal
Gość
Wysłany: 2004-12-10, 23:55   

????
nie wierzę... ale jak faktycznie udało Ci sie cos wymyslic to podziel sie z kolegami... tym bardziej ze wiem o takic, którzy sa baaardzo tematem zainteresowani

Tomasz Wysocki / tekram
Gość
Wysłany: 2004-12-11, 00:38   

no oczywiscie wy pomagacie mi ja wam i wszyscy sa szczesliwi. Dzwonilem tu i tam jak juz wczsniej napisalem i poproszono aby zadzwonil za godzine bo musza temat przezuc i i zastanowic sie nad piekna opcja. No i po godzinie zadzonilem ja mnie w okrekowej stacji poproszono i Sluchajcie zainteresowani. Otoz nie kazdy samochod nadaje sie do zrobienia na typowe cabrio. Jak wiadomo wiekszosc samochodow jest zbudowana na podstawie szkieletu niektore sa na ramie no i te na ramie maka wieksze szczescie. Trabant do takowych nalezy.
Szkielet samochodu nie moze zostac naruszony chyba ze ma dodatkowe wzmocnienia. Sprawa z rurami homologacyjnymi nie jest do konca taka rzeczywista nie jest wymagane aby byly w samochodzie. Trabant moze zostac pozbawiony dachu i ma byc to zrobione do porzadku a nie na odpierdziel cytuje " nie tylko ma sobie byc obciety dach" ma to byc zrobione przez osobe posiadajaca uprawnienia ktora musi nam wystawic rachunek za to co wykonala i pod tym rachunkiem sie podpisuje ze jest to zrobione dobrze nie doslowie ale wedlug przepisow. Nastepna sprawa jest zrobienie tzw przegladu zerowego u rzeczoznawcy jak zadzwonisz na jaka kolwiek tacje diagnostyczna to oni maja swoich rzeczoznawcow i poleca Ci kazdego. i wtedy nie ma problemu te papierki trzymasz przy sobie podczas jazdy i przy corocznym przegladzie i nikt sie do Ciebie nie doczepi. Rzeczoznawca do ktorego dzwonilem potwierdzil to co Owi panowi mi wytlumaczyli i zaprosil do siebie jak samochod bedzie juz zrobiony. Cena takiego przegladu to granice 500 zł. No i wszystko formalnie jest zalatwione. Mam nadzieje ze to co uslyszalem nie jest za piekne aby bylo prawdziwe i aby sie przekonac to zadzwonie do stacji okregowej w innym miescie. POZDRAWIAM UZYTKOWNIK TRABIEGO 1.1 jak by ktos wiedzial cos waznego na temat cabrio i mial jakies propozycje badz pytania moj adresik

tekram@gazeta.pl

brzydal
Gość
Wysłany: 2005-01-03, 09:43   

Co?????
Trabant na ramie? a w którym miejscu jest ta rama?
Rzeczoznawca robi przeglad?
to juz nie diagnosta?... nic z tego nie rozumiem

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-01-03, 14:45   

No Brzydki co sie dziwisz przeciez Twoj trabi bedzie niedlugo na ramie he he :-) Moze Tekramowi chodzi o rame szyby albo wozi rame od roweru w bagazniku swojego traba, albo o ramke fajek pod siedzeniem no nie wiem sam he he he :-p

Pozdrawiam =]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi