Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601]dziwne zachowanie
Autor Wiadomość
morti
Gość
Wysłany: 2004-12-22, 13:28   

chodzi o silnik sprawa wyglada tak ... samochód podczas jazdy sprawuje sie normalnie przyspiesenia i elastycznosc jak zawsze ale czasami nadchodzi taki moment ze autko poprostu gasnie i chwilowo nie chce odpalic zdarza sie to roznie raz po 1km raz po 500m a innym razem po 5 km co serio dziwi ... po zatrzymaniu jak autko postoi chwilke jakies 5 min odpala i pozwala przejechac nastepny dystans najczesciej krotszy i tak w koleczko .... teraz co zrobilem bo mialem rozne przeczucia wymieniony gaznik, filtry, sprawdzony kranik, i inne pierdolki przy okazji efekt zadnej poprawy ...zaczolem sie zastanawiac czy to nie zaplon (elektronik) ale pali idealnie i jest swietnie wyregulowany co radzicie moze cos w module sie pieprzy ?? czekam na odp sori za dlugosc

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2004-12-22, 13:35   

Witam. Opróżnij tylny tłumik z syfu. Albo odłącz go od rury i spróbuj się przejechać. Nie poznasz samochodu. Miałem identyczne objawy, zmieniłem wszystko co się dało, nawet cylindry przeszlifowałem pod nowe tłoki... I nic... Dopiero Szulcz mnie naprowadził: rozebrałem puszkę tylnego tłumika, wyciągnąłem środek, zaklepałem spowrotem i wiioooo! Nawet sobie nie wyobrażasz ile syfu tam było. Silnik nie miał jak spalin wydalać.

morti
Gość
Wysłany: 2004-12-22, 22:12   

heh moze to i to (ja nie mam orginalnego wydechu) ale doswiadczenia z dnia dzisiejszego ... autko smiga ...potem opisane wyzej objawy i stoi jak sie kreci po krotkim czasie to albo wogole nie odpala albo odpala na 10 - 20 sec. skonczylo sie tym ze znow musze aku ladowac z wydechem to sie sprawdzi ...moze inne propozycje jeszcze

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi