Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dwa małe problemiki:)
Autor Wiadomość
Koval
Gość
Wysłany: 2005-01-22, 10:40   

Witam wszystkich!
Mimo, że jestem wielkim fanem traba od ładnych paru lat, to dopiero teraz zdecydowałem się go kupić. No i mam troszke problemów. Po pierwsze: Jak się odpowietrza hamulce ?? Czy wystarczy napać płynu czy trzeba coś rozkręcać i zaglądać. Po drugie: Jak się reguluje zapłon? No to chyba wszystko(przynajmniej narazie:))

JaJer
Gość
Wysłany: 2005-01-22, 11:39   

Miło mi powitać nowego trabanciarza.
Zapraszam na spotkania w 3mieście, które odbywają się w 2-gą sobotę miesiąca. Szczegóły znajdziesz na stronie : www.trabant.trojmiasto.pl.
Zapoznaj sie z wcześniejszymi wypowiedziami na forum. Forum jest wielką skarbnicą wiedzy. Znajdziesz wszystko co Ciebie interesuje. Zanim zaczniesz co kolwiek robić to musisz posiąść podstawową wiedzę.
Zapraszam na najbliższe spotkanie.

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-01-22, 11:42   

Odpowietrza sie odpowietrznikami ktore sie odkrca, no a zaplon to bardziej skomlikowana sprawa i jeszcze zalezy jaki zaplon elektroniczny czy mechaniczny. Ale najlepiej zrobisz jak podjedziesz do jakichs trabanciarzy z Gdanska, na pewno Ci pomoga :-)

Pozdrawiam =]

ZBuK
Gość
Wysłany: 2005-01-22, 12:43   

Dobrze gadają - zresztą skoro sam JaJer Cię zaprasza, to korzystaj z zaproszenia, bo gościu na rzeczy się zna, co udowodnił nie raz na forum swoimi wypowiedziami - nie miałem okazji osobiście poznać JaJera, ale w ciemno można go polecać!

JaJer
Gość
Wysłany: 2005-01-22, 18:37   

Odpowietrzanie hamulców jak i regulacja zapłonu nie są trudne. Trzeba tylko wiedziec jak do tego się zabrać (posiadac wiedzę, wiedzę, wiedzę i narzędzia). Samo odkrecenie odpowietrzników nie spowoduje odpowietrzenia układu!!! Hamulce to nie zabawka i wirtualnie bym nie odpowietrzał - zbyt wielkie ryzyko. Tu pytanie do Kovala: jak rozpoznałeś fakt zapowietrzenia hamulców? Może to zupełnie coś innego?

Pozdrawiam.

Koval
Gość
Wysłany: 2005-01-23, 01:05   

Traba odbieram jutro i koles u którego kupuje powiedział mi że traba jeszcze wyregulowac zapłon i odpowietrzyć hamulce bo trabi troszke stał (od października). Nie jestem zupełmym żółtodziobem (tak mi się przynajmniej wydaje:) ). Trabami się interesuje od ok. 5 lat. fakt że nie miałem z nimi nigdy styczności "na zywo". Zawsze wszytko na zdjeciach. Ale troszke czytałem.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi