|
Przekaznik od ssania |
| Autor |
Wiadomość |
Piotr Czaiński
Gość
|
Wysłany: 2004-12-02, 17:34
|
|
|
| raz mi juz skasowal chyba admin post to pisze po raz 2.czy ten jez powinien podgrzewac ta mieszanke caly czas czy tez nie ,??czy ktos na tym forum zna odp na to pytanie ?pzdr |
|
|
|
 |
Papryczka2003
Gość
|
Wysłany: 2004-12-02, 17:57
|
|
|
| Ten jez działa tylko na poczatku i ma za zadanie podgrzewac mieszanke układ elektryczny jeża jest miedzy innymi podpiety pod czujnik temperatury cieczy chłodzacej w momecie kiedy osiagnie ona pewna temperature czujnik sie rozłancza i tym samym odcina dopływ pradu do jeza instalacja w trabiku fabrycznie jest tak zamotana ze ja u siebie połozyłem całkiem nowa bazujaca na schematach poloneza caro fiata 126p i pewnych zasadach z trabika mam jedna trzecia kabli niz orginalnie w razie problemów pisz na maila Papryczka2004@wp.pl |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2004-12-02, 18:18
|
|
|
raz mi juz skasowal chyba admin
Przeciez juz o tym pisales w temacie "[1,1] problem z ssaniem", z reszta pisales cos o schemacie elektrycznym - tam wszystko jest... |
|
|
|
 |
Piotr Czaiński
Gość
|
Wysłany: 2004-12-02, 18:26
|
|
|
| tak pisalem i nikt nie odpisal.bo dopisalem do starego postu o ssaniu.a na schemacie nie jest napisane czy jez sie grzeje caly czas czy tez nie.juz nie bede wspominal o tej ksiazce w ktorej owy schemat sie znajduje.Parpryczka dzieki za info.pzdr |
|
|
|
 |
Piotr Czaiński
Gość
|
Wysłany: 2004-12-02, 19:36
|
|
|
| a moze powiesz mi Papryczka jak zlozyc to urzadzenie od ssania to znaczy odkrecilem te 3 srobki i dostalem sie do spresyny bimetalowej jak to teraz poskladac ile razy nawinac to zeby sprezyna byla tak jak wczesniej??ta przepustnica otwiera sie i zamyka ale po dosc dlugim postoju a chyba powinna szybciej a jak odpale auto zimne to obroty i tak sa bardzo male parwie wcale ich nie ma ale nie gasnie a przepustnica jest zamknieta.jak to dzidostwo wyregulowac?pzdr |
|
|
|
 |
|
|