Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
1,1-nawiew ciepłego powietrza
Autor Wiadomość
bajzel 91,1 turbo
Gość
Wysłany: 2004-11-24, 08:18   

koledzy,pomóżcie-idzie zima a u mnie dziwy się dzieją z ogrzewaniem w 1,1.jak jest już rozgrzany i mam otwarte ogrzewanie na szybę i nogi(boczne mam cały czas zamknięte) to ciepło wali tylko na nogi a na szybę tylko zimno.jak zamknę nogi to na szybę dmucha tylko zimno a czuję pod spodem jak przyłożę rękę przedmuchy ciepła przez szparki w zamkniętym urządzeniu na dole,POMÓŻCIE bo idzie zima prawdziwa a ja zmarznę.dodam,że chyba na początku wszystko było normalnie.co się dzieje?

Łukasz Antczak
Gość
Wysłany: 2004-11-29, 11:50   

Sprawdź poziom płynu. Jeśli jest go za mało nie dopływa do nagrzewnicy, czego efektem jest dmuchanie zimnym powietrzem.

btw. jeśli płynu jest za mało sprawdź jeszcze szczelność chlodnicy.

pozdrawiam ciepło :)

bajzel 91,1 turbo
Gość
Wysłany: 2004-11-30, 05:56   

nagrzewnica jest gorąca, płyn jest cały czas przy maxi i jego nie ubywa. a jest tak że ciepłe dmucha dołem a zimne górą.pozdrowienia

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2004-11-30, 18:07   

A cięgła do zmiany kierunków nawiewu chodza tak jak powinny?
Może spadły druty (pod deską)albo wlazło coś przy nagrzewnicy (pod maską)

bajzel 91,1 turbo
Gość
Wysłany: 2004-12-01, 05:52   

było tak,że cięgna to ja sam pozdejmowałem i ustawiłem wszystko ręcznie tj: otworzyłem na szyby, otworzyłem na nogi i to samo zimne na górę a ciepłe na dół, jak zamknąłem dół to zimne na górę a ciepłe tak jakby się zbierało w tym roździelaczu.i tylko małymi szparkami uciekało.pozdro

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2004-12-04, 12:07   

To jest tylko i wylacznie problem ciegien i klapek w nagrzewnicy. W trabancie nie ma osobnych wymiennikow ciepla na dol i na gore. Sprawdz dokladnie wszystkie klapy (sa 3). Sprawdz tez czy rozdzielacz powietrza na szybe (takie ustrojstwo w ksztalcie litery Y) nie spadl z nagrzewnicy.

bajzel 91,1 turbo
Gość
Wysłany: 2004-12-05, 05:59   

paplo a czy ten roździelacz "Y" jest w tej puszce nad nogami czy w nagrzewnicy?

Daniel "Muffi
Gość
Wysłany: 2004-12-05, 08:43   

jest o gory za deska rozdzielcza

bajzel 91,1 turbo
Gość
Wysłany: 2004-12-05, 10:31   

roździelacz siedzi super ale w nagrzewnicy latała luźna taka blacha z trzema prostokątnymi otworami.nie wiem czy to ona przypadkiem czegoś źle nie kierowała,ale wyciągnąłem ją teraz i jest to samo tylko że mniejsze opory przepływu powietrza i na szybę wali pożądny strumień ale też tylko zimne.ale jak ją tam umiejscowić na miejsce to nie mam pojęcia?pozdrowienia

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi