Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Montaż głośników w Trabancie KOMBI...proszeo wskazówki..
Autor Wiadomość
Ramone77
Gość
Wysłany: 2004-12-10, 14:28   

Witam wszystkich, nie mogłem znaleść podobnych informacji na forum więc dlatego nowy temat.

Chciałbym zamontować jakieś sensowne nagłośnienie w trabim Kombi(ale bez tuby etc.po prostu 2 fajnie grające głośniczki.)
Posiadam jedynie oryginalny gołośnik w desce , który nie daje żyć osobie jadącej na miejscu pasażera dlatego prosze o jakieś wskazówki osób w tym temacie doświadczonych. Chodzi mi o rodzaj głośników i przede wszystkim MIEJSCE ICH ZAMONTOWANIA.

Pomóżcie!!!Dzięki , pzdr

wnuq
Gość
Wysłany: 2004-12-10, 14:48   

odezwij sie do mnie na @ to wysle ci pare sotek gdzie ja mam.zobaczysz sobie jak to wyglada i bedziesz wiedzial czy to ma sens.PozDDRawaiam.Wnuq

MaxXx
Gość
Wysłany: 2004-12-10, 15:10   

ja mialem 16cm w tylniej klapie 9wyciszona, w polce z plyty pilsniowej bylo spox

Pająk
Gość
Wysłany: 2004-12-11, 02:16   

ja mam w kombiaku 6 glosnikow ;-) dwa przednie znajduja sie na polce przedniej (leza sobie w obudowach) czyli jeden pod bezpiecznikami a drugi symetrycznie z drugiej strony, dwa znajduja sie na przedniej czesci tylnej polki, za glowami pasazerow (otwor polce i obudowie glosnika, i na srube), i dwa w tylnej klapie bagaznika - w jej obramowaniu znajduja sie otworki do ktorych przycialem dwie deski mniejwiecej 22x22cm, w srodku otwor i w nich glosniki siedza. swietny patent na grilla albo impreze plenerowa, otwierasz bagaznik i muzyczka nasuwa :) polecam

Ramone77
Gość
Wysłany: 2004-12-11, 11:30   

Problem w tym że ja nie posiadam tylnej półki....ale w klapie to może faktycznie dobry pomysł. a w drzwiach dałoby radę???

Ramone77
Gość
Wysłany: 2004-12-11, 11:32   

Wnuq'u napisałem do ciebie maila, dostałeś? czekam na obiecane fotki ;)) pzdr

gonzo
Gość
Wysłany: 2004-12-12, 15:26   

lepiej zrobic w polce niz w drzwiach moim zdaniem.poleczke mozna zrobic samemu.

Ramone77
Gość
Wysłany: 2004-12-12, 15:43   

a z czego najlepiej zrobić półke??jakaś roleta czy co ? jak mocować?pzdr

qba_601
Gość
Wysłany: 2004-12-13, 23:32   

material na polke MDF lub sklejka, szczerze to MDF

Psikus
Gość
Wysłany: 2004-12-15, 23:56   

a gdyby tak zrobic boczki w bagazniku, wygluszyc, i w nich zmontowac glosniczki?

mefisto666
Gość
Wysłany: 2004-12-16, 14:39   

JA U SIEBIE GŁOSNIKI WKŁADAM W DZWI DESKE I ZABUDOWAJE BAGAZNIK DAJE 4 30CM GŁOSNIKI BASOWE W RAMKACH PODSWIETLONE NEONAMI NA DOLE WZMACZNIACZ WSZYSTKO OBUDOWANE

emo72
Gość
Wysłany: 2004-12-16, 21:01   

DAJE 4 30CM GŁOSNIKI BASOWE W RAMKACH PODSWIETLONE NEONAMI
A ja myślałem że to ma grać, a nie świecić się jak na festynie.

mefisto666
Gość
Wysłany: 2004-12-17, 15:42   

to znaczy wiesz ja tak se robie i mi to ma sie podobac a neony sie bedą palic jak otworze bagaznik to jest poprostu wykączenie bo cały bagaznik maluje w kolorze auta i robie typową pokazuwkę.ja nie chce efektu choinki.

Ramone77
Gość
Wysłany: 2004-12-24, 09:50   

A może pułeczkę za jakiegoś innego kombiaka można by podpasować po ewentualnej przycince?? Macie jakieś doświadczenie w tej kwestii?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi