Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Hamulce
Autor Wiadomość
Grzesiek
Gość
Wysłany: 2004-11-15, 00:47   

Witam.Mam problem z hamulcami.Jedno koło wogóle mi nie łapie.Wydaje mi się,że przyczyną moa być szczęki,gdyż niedawno wymieniałem płyn i wszystko elegancko się odpowietrzyło.Pedał też mam twardy.Chciałem dostać się do szczęk,a nie mogę zdjąć bębnów.Próbowałem już podważania i obijania młotkiem.Niestety nie pomogło:(Z góry dzięki za wszytskie porady.
Pozdrawiam

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2004-11-15, 16:19   

a odkreciles srobke na bebnie? jest taka na srodku jak jej nie odkrecisz to nie zdejmiesz bebna a jak masz beben pordzewialy to musisz zedrzec rdze i jej poszukac :-)
Powodzenia.

Grzesiek N.
Gość
Wysłany: 2004-11-15, 17:33   

Czasem ściąga Trabanta na boki jak jest wytrzaskane zawieszenie. Ja sie już na to dałem nabrać.
To tak na marginesie.

pozDDRowienia
GN

Grzesiek
Gość
Wysłany: 2004-11-15, 20:54   

Witam
Chodzi o tą śrubkę na śrubokręt?Jeśli tak to ją wykręciłem.Żadnej innej już nie widziałem.
Będę musiał wjechać na kanał i zobaczyć co słychać w zawieszeniu.
Dzięki za porady
Pozdrawiam

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2004-11-15, 21:04   

Regulatory luzu szczęk Ci się zawiesiły
Wyczyść i sprawdż czy działają

Michał & Ela
Gość
Wysłany: 2004-11-15, 23:19   

A jakbedziesz pracowal mlotkiem to delikatnie zeby nie popsuc bebna. To (jak ktos mi kiedys napisal na forum- i dobrze zrobil) ma byc opukiwanie a nie walenie z calej sily. Najlepiej jest to zrobic sciagaczem- jak nie masz to pozycz od kogos. Wydaje mi sie ze lepiej zakrecic sie za sciagaczem niz kupowac nowy beben

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-11-16, 01:09   

autor postu ma bembny nowego typu i sciagacz do nich to powazniejsza sprawa. Grze$ku,dales za maly opis swoich czynnosci by postawic diagnoze,ale pojde od zera.otoz jedno kolo moze nie hamowac dlatego,ze wyciekl plyn i zalal szczeki,albo cylinderki sa zapieczone,albo smar z lozysk przeciekl przez walniety simmering do bembna i zalal szczeki.zdejmowanie bembna musi byc poprzedzone zdjeciem nakretki glownej osi i zdjeciem razem z piasta. najlepiej odkrecic nakretne glowna,zalozyc odwrotnie kolo na szpilki i wkrecic szpilki na 3 obroty, bo czym ruchami bocznymi ciagnac za kolo.jesli nie zlazi,to znaczy najprawdopodobniej ze masz juz spory rant na bembnach i ze on trzyma za szczeki.mozna sobie z tym poradzic na wiele sposobow,choc moze dojsc do uszkodzenia szczek.powodzenia!

Grzesiek
Gość
Wysłany: 2004-11-19, 19:43   

Witam.
Udało mi się zdjąć bęben i się okazało,że był problem z regulatorem szczęk.Ale teraz wszystko wyczyściłem i jest już oki:)
Dzięki za rady!!!

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-11-20, 07:46   

Chciałem dostać się do szczęk,a nie mogę zdjąć bębnów.Próbowałem już podważania i obijania młotkiem.

Warto zaczac od poluzowania hamulca recznego...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi