|
CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0
|
|
ładowanie:-(( |
| Autor |
Wiadomość |
Piotr Czaiński
Gość
|
Wysłany: 2004-11-16, 18:33
|
|
|
| witam.laddowalem akumulator 2 letni bosch naladowalem trabi ladnie kreci rano.pojezdzilem 3 dni i juz mu to ciezko idzie.obroty nie spadaja jak wlacze swiatla,czy nawet jak wlaczy sie wentylator ,a kiedys spadaly.ostatnio jak podjechalem juz na parking to zaczela sie tlic zaroweczka od ladowania ale zgasilem auto,odpalilem i juz nie jazyla sie.nie swiecila tak jak po przekreceniu stacyjki tylko tak delikatnie.nie dawalo mi to spokoju to wziolem prostownik poszedlem do auta,i okazalo sie ze ladowania prawie nie ma ,jet bardzo slabe chyba z13v a powinno byc 14,2 z tego co mi wiadomo??!!?czyli jest jakies ladowanie ale lichutkie?co to moze byc ,szczotki??bo chyba nie regulator napiecia?czy alternator w 1.1 jest taki sam jak w 601?w 601 juz robilem.czy np jesli okaze sie ze to szczotki to mozna gdzies nowe kupic czy trzeba odwiedzac elektromechanika?i czy te obroty nie spadaja przez to ladowanie??tak mi sie wydaje ale czekam na wasze propozycje.pzdr |
|
|
|
 |
picek
Gość
|
Wysłany: 2004-11-16, 18:52
|
|
|
| Może też być wadliwy regulator. |
|
|
|
 |
qba_601
Gość
|
Wysłany: 2004-11-16, 22:03
|
|
|
alternator na dobra sprawe od 601 ruzni sie tylko obudowa i amperazem..... udowa jest tka sama
wyszysc szczotki i komutator tzn pierscienie, sprawdz diody
przy padnietym regulatorze narpiew beda mrygaly ci swiatla (polsowaly) jesli nie miales tego efektuto radzil bym sprawdzic reszte pozatym jesli regulatro masz oryginal mozesz przy okazjii wymienic tez regulatro na elektroniczny ma jedna przewage.... jesli go nie uszkodzisz mechanicznie praktycznie niezniszczalny :) |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2004-11-16, 23:54
|
|
|
| stawiam na przwody i ich koncowki - konektory, no i warto tez przeczyscic klemy. zawsze zanim sie zabiore za glebsze sprawy, opisane przez Qbe, zawsze biore sie za druty. i zawsze pomaga...mam z tym problem srednio raz w roku. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|