|
urwany kabel od ogrzewanej tylnej szyby |
| Autor |
Wiadomość |
Łukasz Antczak
Gość
|
Wysłany: 2004-11-02, 18:29
|
|
|
Witam.
W sobote mi sie zebralo na sprzatanie w aucie, i jak mylem szybe to szmata zawadzilem o kabelek od ogrzewanej szyby, ktory w efekcie sie urwal. Jak to zregenerowac, zeby znow dzialalo? Zima idzie i wolalbym miec sprawny ten element.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
brzydal
Gość
|
Wysłany: 2004-11-02, 19:39
|
|
|
to zależy jak sie urwał...
1 jesli zostało pod nim cos mięska spróbuj polutować ale... to nie jest dobry pomysł
2 sa dostepne w sklepach elektronicznych przewodzące prąd kleje... kup sobie takie i po problemie.
Tylko dobrze radze nie zignoruj informacji o konieczności DOKŁADNEGO!!!!!! odtłuszczenia klejonych elementów... żeby potem nie było na mnie
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Łukasz Antczak
Gość
|
Wysłany: 2004-11-03, 11:03
|
|
|
Dzieki Brzydal.
Niestety urwalo sie wszystko. Na szybie nie ma nawet sladu miejsca, na przylutowanie tej blaszki.
Wiec odmaszerowuje na poszukiwanie pradu w tubce.
Jeszcze raz dzieki |
|
|
|
 |
tomek bajzel
Gość
|
Wysłany: 2004-11-04, 18:22
|
|
|
| ja przykleiłem swoją blaszkę płynnym metalem (2 składnikowe cudo) ale jeszcze nie wiem czy działa bo mam wystrzelony bezpiecznik i jak podłączam nowy to też mi wywala, także szukam jeszcze innej przyczyny |
|
|
|
 |
Arthas
Gość
|
Wysłany: 2004-11-07, 11:58
|
|
|
| A ja na silikonie przykleiłem i działa jak mażenie a kleju nawet prawie nie widać. Widać tylko kawałek takiej jakby buły. Pissssssss |
|
|
|
 |
bajzel 91,1 turbo
Gość
|
Wysłany: 2004-11-08, 07:18
|
|
|
| Arthas-możesz napisać jaki silikon może u mnie ten metal nie spełnia roli? |
|
|
|
 |
Kędzior
Gość
|
Wysłany: 2004-11-10, 20:49
|
|
|
| Nie wiem jak u was... Ale u mnie w lublinie jest gdzieś koleś który się zajmuje takimi rzeczami (elektryka samochodowa). On potrafi to naprawić (lutuje to tym samym materiałem z którego są te "druciki"). wygląda jak by się nic nie stalo i tak samo działa... |
|
|
|
 |
|
|