Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601] poslizg sprzegla a docisk
Autor Wiadomość
MaxXx
Gość
Wysłany: 2004-10-30, 15:53   

Mam problem : jakiś czas temu pękł mi docisk - wymieniłem go na fabrycznie nowy (ale starsza wersje chyba T5 a ten co pekl byl z tych najnowszych T6). Od tego czasu slizga mi sie sprzeglo tzn, przy dynamicznym wcisnieciu gazu silnik sie wkreca a on wciaz jedzie ospale. Ciezko wyregulowac luz gdyz dziala ono teraz bardzo sprezyscie, zreszta sa diwe szkoly - jedna zeby dokrecic nakretke na lince druga zeby poluzowac. Tarcza jest ok, sprezynowa. Fotka docisku znajduje sie tutaj zaznaczyłem na niej pewna wazna dla mnie kwestie! Czy zaznaczony na czerwono na rysunku polksiezyc (sa 3) przed montazem usunac bo ja je zostawilem?! Z nimi docisk jest pare mm grubszy wiec moze to to? A moze jakas urwana sruba od mocowania docisku? Poradzcie
bo już mnie to tak irytujuje ze chyba rozsune silnik ze skrzynia i zajrze (powinno starczyc).

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-10-31, 20:32   

może koło zamachowe się skończyło??

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2004-11-04, 17:59   

A okładziny na tarczy sprzęgła? One też są ważne(może najważniejsze)

Psikus
Gość
Wysłany: 2004-11-04, 21:05   

a czy docisk nie dociska zbyt slabo tarczy do kola? bo moze byc tak, ze ten docisk ktory masz, nie bedzie tam dzialal prawidlowo i juz.jak masz mozliwosc, zaloz docisk ten nowszy, sadze ze pwoinno byc ok

MaxXx
Gość
Wysłany: 2004-11-06, 13:18   

Dziekuje wszystkim za rady, a jak to wlasciwie jest z ta linka - dokrecac czy popuszczac?
Juz mi trabiszona gra na nerwach bo sie ciagle psuje ale nie sprzedam diabla :) teraz zepsol sie zaplon - elektronik...

Pozdrawiam!

Krzysztof K.FRITZ KWIDZYN
Gość
Wysłany: 2004-11-06, 22:41   

A JA PROKONUJE SPRAWDZIĆ CZY NIE MA WYCIEKU OLEJU NA ORINGU SZKRZYNI BIEGOW I OLEJ SIĘ NIESĄCZY PO WAŁKU NA SPRZEGŁO!!JA TO MIALEM JUZ KILKA Razy

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2004-11-07, 18:47   

A z linką jest tak że gdy linka jest lużna to nie wysprzęglisz(nie rozłączysz silnika od skrzyni )Jeśli linka będzie napięta na full to nigdzie nie pojedziesz bo rozłączysz silnik od skrzyni
Luz pedału sprzegła powinien wynosić ok.2-3 cm do wyczuwalnego oporu

MaxXx
Gość
Wysłany: 2004-11-09, 19:57   

Skrzynia cieknie ale przy przegubach bo nalali za duzo oleju a tam (tarcza, zamach, wałek) było sucho, a moze niepotrzebnie wyrzuciłem ten pył/proszek z okładzin ktory byl w sroku koła zamachowego? Zreszta Trabi humorzasty nie chce jezdzic a ja na studiach wiec kombinuje :)
Teraz poszedł moduł więce chce zalozyc platynki ale mi osrodkowy regulator brakuje. Ze slizgajacym sprzeglem da sie zyc tylko wiecej jak ~80 nie pojdzie. Wiem ze np. Klucha z KMT tez z tym walczy ale nie mam czasu wpasc na spotkanie...

Tak BTW to duzo i konretne odpowiedzi jak na to forum! :D

PozDDRowionka!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi