Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1,1] kłopoty z montażem radia
Autor Wiadomość
tomek bajzel
Gość
Wysłany: 2004-10-22, 05:59   

koledzy,pomocy! wczoraj nabyłem radyjko do swego traba,usiadłem na miejscu pasażera,z wielką ochotą zabrałem się do montażu.i dobry humorek mi znikł.radio jest za długie i opiera się na kanale powietrznym do nadmuchu szyby przedniej.czy wy też mieliście taki problem,jak go rozwiązać?nie zetnę radia,ani kanału.POMOCY!

blaz
Gość
Wysłany: 2004-10-22, 06:49   

1- montujesz radio kawałek dalej w prawo (musisz wyciac kawałek deski rozdzielczej), a pozoztałośc zaklejasz czymś fajnym
2-montujesz radio pod suwakami od wentylacji
3-montujesz radio w dowolnym innym miejscu gdzie ci sie tylko bedzie podobac i pasować...
4-zostawiasz tak jak jest i ma duuuża ilosć trabanciarzy, troche wystaje ale to nic nie szkodzi

tomek bajzel
Gość
Wysłany: 2004-10-22, 07:00   

dzięki,coś z tych propozycji wybiorę.pozdrowienia.bajzel

marmoore
Gość
Wysłany: 2004-10-22, 09:30   

A MI TROCHE WYSTAJE I NIE ROBIE Z TEGO SOBIE NIC, JEST OK

JaJer
Gość
Wysłany: 2004-10-22, 13:42   

Mój poprzednik na środku zamiast przykręcić bezpośrednio zastosował baaardzo długą śrubę i milion podkładek. W ten sposób odsunął deskę o około 5 cm. i radio sie mieści.

Dysiek
Gość
Wysłany: 2004-10-22, 15:24   

Ja mam inne rozwiazanie: w klapce maskujacej zrobilem dwie dziurki (balans, glosnosc) i wsadzilem maly wzmacniacz. Podlaczam discmana i jest super. To w prawdzie nie radio, ale w radiu i tak leci caly czas shit ;)

Pająk
Gość
Wysłany: 2004-10-22, 17:43   

u mnie tez jest krzywo, ale jak sie dobrze wygnie, jak zrobilem, to gorna krawedz radia wchodzi do konca, a dolna leko wystaje (radyjko ma mordke troche do góry), a tyl radia wciska sie pod kanal. wyglada OK, a dól wystaje nie wiecej niz 1,5cm :)

Rafał Malinowski
Gość
Wysłany: 2004-10-23, 07:08   

Ja przesónołem radyjka jakieś 4 cm w prawo i na całej dł wstawiłem blache , nitując ją j malnąłem na matowy kolor zlewa sie z tapicerką!!A radyjko fajnie całe siedzi!!

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2004-10-23, 08:44   

hmmm.Ja mam zrobione w nastepujacey sposób,podwieszone pod tymi przesownikami od ogrzewnia.nawiercilem w desce od spodu dziurki przynitowalem kieszen i wsunolem w nia radio i jest super radio dodatkowo opiera sie na tej puleczce pod deska.fajnie wyglada nic nie wystaje i jest wygodne w obsludze ,nawet nie musze brac reki z dzwigni zmiany biegow zeby cos podglosic, czy przestawic,wedlug mnie to najleprze rozwiazanie w trabancie.Nie lubie jak mi cos wystaje czy odstaje ,ma byc miodzio.estetyka jest bardzo wazna.pzdr

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi