Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601] Sprzęgło
Autor Wiadomość
Wojtek K
Gość
Wysłany: 2004-10-13, 08:45   

Jak wyżej.Wsiadam sobie wczoraj do autka na parkingu pod blokiem, zapalam, naciskam sprzęgło i... zzzzzzzzrrrrrr. Co za cholera? Otwieram maske, silnik tam gdzie go fabryk przewidziała, ze skrzyni nic nadprogramowego nie wystaje ani nie kapie. Zapalam i znowu zzzrrrrrrr.Ok-niech sobie zgrzyta. Włłanczam bieg a tu nic- silnik swoje, auto stoi. No tak-sprzęgło poszło...
I to jak poszło-po rozmontowaniu okazało się że nie ma wieloklinu na tarczy-zamiast niego jest idealnie wytoczony otwór...A dlaczego?
A dlatego że jak ktoś produkował tą tarcze to najpierw wytoczył otwór a potem w niego wprasował na gorąco tuleję z wieloklinem. Tylko że ta tuleja była chyba z plasteliny...
Więc zanim coś kupicie w sklepie dokładnie to zbadajcie pod kątem takich "patentów"- zaoszczędzi to sporo czasu i pieniędzy.

Bart
Gość
Wysłany: 2004-10-13, 12:52   

oczywiscie tez tak mialem... na nowej tarczy zwyklej, pojezdzilem ok 2 tygodni(powod: to co opisales, tylko ze mi zrobilo sie tak jak wracalem do domu)... na nowej sprezynowej dluzej bo az chyba 1 miesiac!!(sprezynki sie rozsypaly i bylo pełno pierscionkow)
Teraz mam stara sprezynowa z nowymi grubymi okladzinami i jest OK! Przy wymianie tarczy pamietaj o nowych srubkach do docisku, ja wkrecalem stare i dwa gwinty sie zerwaly (oczywiscie je wydlubalem)
Pozdrawiam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi