Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1,1] problem z gaznikiem, bylo: co jest grane??pomocy
Autor Wiadomość
Piotr Nowak/peeter
Gość
Wysłany: 2004-09-29, 19:31   

A wiec mam problem z Trabikiem 1.1, dałem go do regulacji gaźnika i do ogólnego oglądniecia,ale czasami jak sobie jade i wciskam pedał chamulca to autko gasnie:( Cio moze być przyczyną??Z gory dziex za odpowiedź i wogule

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2004-09-29, 19:46   

Temat bardziej na forum techniczne ale...Może podnieśli Ci poziom paliwa w gażniku i gdy dodajesz gazu po prostu "zalewasz"świece W moim tak było gdy wziąłem go z rąk studenta Po obniżeniu poziomu gania jak gupi

Piotr Nowak/peeter
Gość
Wysłany: 2004-09-29, 20:05   

ale to jest tak wsiadam jade sobie i jest git:) dojeżdzam do jakiegos zakrętu lub skrzyzowania i nie zawsze ale czasami gasnie i nie wiem czemu:(ale jak troszke pogazuje przed to czasami na sekunde zapali sie kontrolka od ładowania i poźniej znowu chodzi.Nie wiem:( a i przepraszam za pomyłke z forum. Pozdrawiam

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2004-09-30, 18:41   

Może masz po prostu za niskie wolne obroty? Podciąg linkę gazu przy gażniku i zobaczysz co się będzie działo( z lewej strony gażnika)

Piotr Nowak/peeter
Gość
Wysłany: 2004-09-30, 20:49   

jak podviągam linke i trzymam sobie troszke na gazie a po czym puszczam to gasnie:)proze o pomoc bo mam trabika zaledwie niecały miesiąc i buntuje mi sie ostro!!nie pozwala poszalec i pojeździc:(najpierw urwany tłumik, później tydzien u elektryka, nastepnie trzy dni na czyszczeniu gaźnika i teras jest spoczko, ale gasnie:(moze to przez to ze mam niecałe 4 litry paliwa w baku??z gory dziex za pomoc

JaJer
Gość
Wysłany: 2004-10-01, 06:18   

Myslę że usterkę powinienes zgłosić w miejscu gdzie regulowali Tobie gaźnik.
Moim zdaniem powinni w ramach gwarancji na wykonaną usługę ponownie wyregulować gaźnik.

Clark
Gość
Wysłany: 2004-10-01, 14:05   

Na gazniku z lewej strony patrząc z przodu auta masz taką mosiężną śrubke.Odpal autko i pokręć,aż obroty cie zadowolą.

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2004-10-01, 19:27   

Przy 4 litrach w baku(jak często tam jest tyle paliwa??????)mogą Ci fruwać śmiecie z baku do gażnika Załóż nowy filtr paliwa na przewodzie paliwowym Może zatyka Ci dyszę wolnych obrotów? Zdejm kaptur z gażnika i dmuchnij w te trzy dysze Może pomoże I poczytaj Clarka

peeter
Gość
Wysłany: 2004-10-01, 20:55   

wiec podreciłem troche obroty i działa narazie oki. A jesli chodzi o paliwo to chwilowy problem z kasiorą, ale jak dostane jakis szelest to od razu tankuje do pełna:)dzieki za pomoc

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi