|
Silnik 1.1 na wtrysku ??? |
| Autor |
Wiadomość |
Luker
Gość
|
Wysłany: 2004-08-16, 10:37
|
|
|
Co Wy na to Panowie ?
Przypadkiem natknąłem się na strronkę Klubu Fiata F&F i zobaczyłem tam fajny patent. Koleś w silniku od bis-a zamontował wtrysk. Ciekawy pomysł, przepustnica i wtrysk od CC 900 , jakis tam sterownik i niby dziala i niby lepiej . Zastanawiał się ktoś z Was nad takim cackiem w silniku trabanta ? Zasada dzialania taka sama , silnik bisa to tez podcisniniowka. Koles nie zamontował nawet czujnika położenia wału , tylko zwykły czujnik podciśnienia , ciekawe rozwiązanie.
Wtrysk w silniku BISa |
|
|
|
 |
Markus
Gość
|
Wysłany: 2004-08-16, 12:12
|
|
|
Ja myslalem nad wtryskiem od polo.
Szukalem kolektora dolotowego z wtryskiem wraz z calym osprzetem ale niesttety porazka nie znalazlem. Pytalem jednego mechanika ktory zajmuje sie VW ze to jest do zrobienia. No nic bede szukal dalej. |
|
|
|
 |
bRq
Gość
|
Wysłany: 2004-08-18, 23:23
|
|
|
| a wszystko tak ladnie pasuje ? siostra ma Golfa 1.3 na wtrysku :) ... a ze mam silnik 1.3 w drodze (czeka odlozony tylko po niego pojechac) wiec... a w czym w sumie wtrysk jest lepszy? |
|
|
|
 |
Daniel "Muffi
Gość
|
Wysłany: 2004-08-19, 19:46
|
|
|
W kulturze pracy silnika na wolnych obrotach, moze byc lepszy w spalaniu, daje bardziej stechiometryczna mieszanke, spaliny sa czyste bo sklad mieszanki jest zawsze dazacy do optymalnej.
Moc moze byc mniejsza lub wieksza. Zalezy to od nastawow ukladu wtryskowego i zaplonowego. |
|
|
|
 |
eddie
Gość
|
Wysłany: 2004-08-20, 07:41
|
|
|
| polo 1.0 byly na jednopunktowej szprycy ale dupowato to to chodzi.. tzn pali wiecej.. moze jezeli wielopunkt.. ;] |
|
|
|
 |
|
|