Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[1,1] podciśnienie - pompa z serwem
Autor Wiadomość
Marcin
Gość
Wysłany: 2004-08-04, 09:23   

Witam!
Szukałem na forum i stwierdziłem, że nikt nie poruszył tematu podłączenia popy z serwem, tak jak bog pryzkazał czyli pod kolektor ssący. Kolektory w 1.1, jak i w 1.3 mają zaślepione po obu strona właśnie tkaie otwory do podłaczenia pompy z serwem. Teraz tylko kwestia który otwór? Mam zamiar zdjąć ten kolektor i dobrze go obejrzeć, tak by nie przewiercić otworów chłodzących i wybrać jeden z nich. Najlepszy byłby ten bliżej pompy, czyli po prawej stronie od gaźnika.
Druga sprawa to jaki zaworek wkręcić w wywiercony otwór, albo nie jaki, ale od którego samochodu? Od SC, tak jak i pompę, czy moze np. od kredensa? Czy te zaworki działają tak, że w trakcie zasysania będzie się otwierał, a gdy bdzie leciało paliwo to zamykał. Jest taki jeden przy pompie, ale wydaje mi się, że przydałby się też przy kolektorze.
Jeżeli ktoś ma ciekawe pomysły na ten temat, to słucham uważnie, sam też będę rozglądał się za czmś takim po złomowiskach.
PozDDRawiam, Marcin

Daniel "Muffi
Gość
Wysłany: 2004-08-04, 19:18   

jeżeli w SC jest tylko przy pompie, to po co te dywagacje?

Kristoff zwany Kaśkiem
Gość
Wysłany: 2004-08-04, 20:07   

Temat na forum juz byl - ja mam nawiercony otwor w kolektorze od strony lewego nadkola (pod maska po stronie paska klinowego i zebatego) ale mozna nawiercic po stronie od pompy. Druga kwestia to zaworek - ja mam calosc o golfa II i zaworek jest umieszczony na przewodzie (mniej wiecej w polowie jego dlugosci) z zaslepionym gniazdem do instalacji wtryskowej)

Marcin
Gość
Wysłany: 2004-08-05, 08:20   

No bo się zastanawiałem czy zaworek wystarczy jeden, czy musza być dwa. Nie oglądałem nigdy kolektora w SC. Kristoff, to skoro można zrobić otwór bliżej pompy to czemu ty masz go z lewej strony? Co masz zamontowane w tym otworku, to gniazdo do instalacji wtryskowej?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi