Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
1.1 jak zimny to brak mocy
Autor Wiadomość
Lukasz Ludziejewski (Roba
Gość
Wysłany: 2002-12-09, 01:50   

Witam!
Moje piekne 1.1WRC jak postalo na mrozie (-14 stopni) zaczelo szalec.
Tyle ze w sposob jaki mi nie odpowiada. Jest takie cos, co mam odlaczone (od zawsze). To "cos" ma podgrzewac paliwo, zeby byla mgielka paliwowa, a nie krople. Tak sie sklada, ze teraz zbyt mocno mroz dopada auto i zanim sie nagrzeje woda w ukladzie chlodzenia, ktory potem przejmuje role tego "czegos", to minie spora chwila, a w ciagu tej chwili auto poki nie jedzie chodzi pieknie, ale jak ma jechac to sie robi z tego staszna pala. Pytanie moje jest: co moge spieprzyc probujac podlaczyc (to cos sie chyba grzebien nazywa). Najbardziej uciesza mnie odpowiedzi typu "najwyzej spalisz bezpiecznik" :)))

Poradzcie fachowcy!

Sprawa druga, to ile kosztuje termostat to 1.1? Dosc dlugo sie grzeje, a wlot powietrza na grilu caly zaklejony tasma bezbarwna!

[%sig%]

Grzegorz Pietkiewicz
Gość
Wysłany: 2002-12-09, 09:26   

Witam !

O ile dobrze pamiętam termostat kosztował jakieś 20zł. Co do tego czegoś od podgrzewania paliwa w kolektorze dolotowym to nazywa się to jeż. W moim kabelek od tego był urwany - podłączyłem go ponownie i nic złego się nie stało. Nie pamiętam schematu instalacji elektrycznej, ale jeż powinien być podłączony przez bezpiecznik.

Pozdrawiam - Grzesiek P.

[%sig%]

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2002-12-09, 11:40   

Jez jest podlaczony przez przekaznik ten obok akumulatora. Zdaje sie, ze niejest on zabezpieczony bezpiecznikiem, jedynie obwod wlaczajacy przekaznik (ten idacy do wlacznika na termostacie i wracajacy do przekaznika).

[%sig%]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi