Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Propozycje miejsca montazu zbiornika LPG
Autor Wiadomość
Phyt0n
Gość
Wysłany: 2002-12-04, 03:48   

Tia ... temat taki bo chcialbym sie dowiedziec - szczegolnie od uzytkownikow - gdzie najlepiej jest zamontowac zbiornik gazu w Trabim 1.1 kombi ...
Jak narazie dla mnie jedynym wyjsciem jest montaz zbiornika toroidalnego w miejscu kola zapasowego ... myslalem tez zeby wyciac kawalek tej drewnianej klapy i tam jakos zamontowac zwykly, ale to by chyba examinu nie zdalo za bardzo ...
moze sa jeszcze jakies inne opcje - goraco prosilbym o linki do zdjec, wzglednie zdjecia na mojego maila ... phyton@poczta.wp.pl

Bede wdzieczny za kazda pomoc ....
Pozdrowienia!

[%sig%]

Daniel Filipczak
Gość
Wysłany: 2002-12-04, 12:21   

ja bym montowal w kolo, montowanie do kombi zwyklego zbiornika jest bez sensu troche

[%sig%]

Michał Olejniczak
Gość
Wysłany: 2002-12-04, 13:01   

Ja jak zwykle przytakuje swoim przedmówcą ;-)
Tak na prawdę obserwujac, chociarzy auta z trójmiasta widzę że troszkę normalne butle troszkę psują kombi jednak koło najlepsze.

[%sig%]

Daniel Filipczak
Gość
Wysłany: 2002-12-04, 20:50   

cylindryczny baniak w kombi zakluca calkowicie sens tego typu nadwozia, mozliwosc worzenia dlugich przedmiotow itp

w sedanie natomiast tylko walec :)

[%sig%]

Phyt0n
Gość
Wysłany: 2002-12-04, 22:25   

tia ... no wlasnie ....
chyba nic innego nie wykombinuje niz butla w kolo ...
koszt montazu to okolo 1300zl ...
btw. wazna jest marka instalacji? o co sie pytac przed montazem - no i jaki zbiornik - tzn. o jakiej pojemnosci wejdzie w miejsce kola trabantowego?
Pozdrowienia!

[%sig%]

mad
Gość
Wysłany: 2002-12-04, 22:56   

Witam

Niekoniecznie. Kumpel mial kombi i butle mial zamontowana wzdluz bagaznika po jego lewej stronie, tak ze na podlodze lezalo kolo, a w tej drewnianej klapie mial wyciete na zbiornik. Butla byla 40 i nawet tak strasznie bagaznika nie ograniczala, tzn wystawala poza drewniana pogloge okolo 10 cm. Wg mnie najlepiej jakbys poprosil panow gazownikow o wstepne przymierzenie butli i sam wtedy zadecydujesz. A co do marki instalaci - ja mam Lovato (ta najtansza ;-) ) i nie narzekam

Pozdrawiam

[%sig%]

Phyt0n
Gość
Wysłany: 2002-12-05, 00:55   

hmm ... no wlasnie o cos takiego jak kolega opisal to mi chodzilo ...
lovato to jest ta najtansza instalacja?
Pozdrowienia!

[%sig%]

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2002-12-05, 12:12   

Niekonieccznie najtansza. Ale ostatnio najpopularniejsza, takze jakby co to nie bedzie problemu z czesciami zamiennymi. A pozatym nie slyszalem krytycznych uwag pod adresem instalacji Lovato. Sam zreszta taka posiadam.

[%sig%]

qba_601
Gość
Wysłany: 2002-12-05, 12:25   

ja mam uniwersala i mam w nim butle 46 litrow w suemi tnie tyko ja bo i jasek z wawy tez taka ma podnosi troszke podloge w bagazniku o jakies 2-3 cm dokladnie niemiezylem ale to jes ten plaki bo sa wyzsze ten jest praktycznie od dylnego pasa do kanapy, na dzien dzisiejszy t bym zalozyl mniejszy . tylko goscie na stacjach sie dziwia jak mowie do pelna a oni stoja .....stoja i sotja bo mysla ze zaraz sie skonczy :)
pozdrowka wszyskim gazownikom

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2002-12-05, 12:26   

Hehe, ja mam 70l, to dopiero stoja przy automacie i sie denerwuja ;)

[%sig%]

Phyt0n
Gość
Wysłany: 2002-12-05, 16:54   

Dobra ... klamka zapadla - kobylka u plota ... Umowilem sie z kolesiem z warsztatu na zalozenie instalacji na jutro ... Bedzie w kolo chyba 33litry zbiornik chociaz bede walczyl o wiekszy - 39litrow moze wejdzie ... Zawsze to pare kilometrow wiecej ...
1300zl za taka przyjemnosc to chyba niska cena, co?
Pozdrowienia!

[%sig%]

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2002-12-05, 17:05   

Normalna

[%sig%]

Phyt0n
Gość
Wysłany: 2002-12-05, 18:56   

napisalem niska bo jeszcze sie w dwoch innych miejscach w bydgoszczy pytalem i w jednym to bylo 1450 (bo mixer jest drozszy), a w drugim 1600 - 10% w "promocji" ... ;-)
Pozdrowienia!

[%sig%]

Phyt0n
Gość
Wysłany: 2002-12-06, 21:15   

i juz po sprawie ...
1300zl ...zbiornik 33litry w kola zapasowego miejscu ...
tylko jest troche wyzszy niz kolo i dlatego tylna klapa jest podniesiona ... ale przygniata ja kolo, wiec jest ok ... ;-) nie skacze ...
Pozdrowienia!

[%sig%]

qba_601
Gość
Wysłany: 2002-12-08, 10:55   

jesli chodzi o cene to ostatnio w siedlcach ponoc spadlo do 1000 ......... zainstalacje na gaznikowca

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi