Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Ubytki plynu chlodniczego
Autor Wiadomość
Phyt0n
Gość
Wysłany: 2002-10-25, 13:39   

jeszcze jeden temat ktory mnie jako kilkumiesiecznego usera trabiego meczy ... na poczatku moj trabi nie mial zaworka w tej zakretce z dziurka na zbiorniku wyrownawczym plynu chlodzacego .. lato bylo - jezdzilem sobie na wodzie wiec mnie to walilo, ze po trasie 250km mialem ponad litr plynu chlodzacego mniej ...
zrobilo sie troche zimniej wiec zalalem chlodnice plynem chlodzacym i kupilem ten zaworek - wreszcie ... ale tak czy tak ubywa mi tego plynu chlodniczego - moze nie tak jak wody, ale zawsze ... tak powinno byc? bo nie dosc ze na benzyne nie zarobie to jeszcze na plyn ... :-( heh ...
Pozdrowienia!

[%sig%]

Paweł Filipczak
Gość
Wysłany: 2002-10-25, 16:14   

Plynu zawsze troche odparowuje, chociazby przez wspomniany korek. Ale jezeli plynu wyraznie ubywa po przejechaniu np 500km to gdzies masz wyciek. Proponuje "pomacanie" wszystkich polaczen wezy, mozliwe, ze gdzies obejma puszcza lub przewod pekl pod obejma. A jezeli kapie spod silnika to przyczyn jest zuzyta pompa wody, chociaz w tym przypadku to by sie raczej lalo.

[%sig%]

Phyt0n
Gość
Wysłany: 2002-10-27, 18:16   

ostatnio to mi sie urwalo miejsce zaczepienia gornego przewodu doprowadzajacego plyn do chlodnicy (taki gruby) - tzn. wyjechal ten plastik z chlodnicy - no i sprawdzilem wszystkie polaczenia ...
pod samochodem nie ma zadnych plam, oprocz paliwa ktore gdzies mi kapie - ale chyba juz znalazlem przeciek, no i jeszcze gdzies przecieka mi zbiornik paliwa jak sie do pelna zaleje ... gore rurek (tych do ktorych da sie zajrzec we wnetrzu po zdjeciu tapicerki z tylu) juz sprawdzilem - tam nie .. czyli cos nizej .. :-(
Pozdrowienia!

[%sig%]

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi