|
montaż radia |
| Autor |
Wiadomość |
Szulcz
Gość
|
Wysłany: 2002-08-10, 19:00
|
|
|
będę montował radio. nie zabradzo jednak wiem jak ugryźć skrzynkę bezpieczników. mój trabi ma na szczęście instalacje 12 V, więc nie trzeba będzie, zadnych przetforników.
jednak nie wiem jak pdołaćzyć je do zasilania.
proszę o pomoc. HILFE |
|
|
|
 |
psik
Gość
|
Wysłany: 2002-08-10, 23:04
|
|
|
| wepnij sie najlepiej do zasilania w 2 bezpiecznik od prawej strony - tam jest zawsze zasilanie :) najlepiej podlacz tam dwa + (jeden od 12V a drugi od pamieci) |
|
|
|
 |
Łukasz Stelmaszczyk
Gość
|
Wysłany: 2002-08-10, 23:12
|
|
|
Ja proponuje abys kupil mala obudowe na plaski bezpiecznik, i podpiol radio bezposrednio do akumulatora (+ i masa). Wtedy nie bedzie zadnych zaklucen, i bedzie oddzielny bezpiecznik do radia. Ja mam tak u siebie i jest bardzo dobrze, tymbardziej ze pojedyncze obudowy mozna laczyc w rzadki bezpiecznikow. Mozna je dostac w sklepach motoryzacyjnych (np na Walbrzyskiej kolo metra jest taka budka podobna do baru z zapiekankami), i na Wolumenie (w niedziele). Koszty takiej obudowy sa male, okolo 3-5 zeta.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Lukasz Ludziejewski
Gość
|
Wysłany: 2002-08-11, 23:23
|
|
|
2gi bezpiecznik od prawej ma zasilanie po przekreceniu kluczyka!
podepnij sie pod ostatni, on ma zawsze! albo dorob kolejny kabel - ale tylko jesli masz wzmacniacz, lub radio mocniejsze niz 25W na kanal.
ja sprawe troche olalem i wzmacniacz 2x80+2x100 (razem 360W) podpialem pod ostatni i zyje :P
[%sig%] |
|
|
|
 |
|
|