Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
ile mixolou wlewacie?
Autor Wiadomość
Szulcz
Gość
Wysłany: 2002-08-10, 13:27   

ile wlewacie mixolu do swoichj dwusuwów?
ja mniej więcej 1/45

Szulcz
Gość
Wysłany: 2002-08-10, 13:29   

a i jeszcze jedno pytanie. jakiego mixolu używacie? ja używam tego orlenowskiego, ale chciałbym zmienić na jakiś inny bo ten ma strasznie nie wygoną miarkę. czy mogę zmienic mixol na inny gdy w baku znajduje się jeszcze bęzyna wymieszana z orlenowskim?

Maksimus
Gość
Wysłany: 2002-08-11, 18:58   

kupuj olej lux10 i mieszaj 1:45 lub 50 jest lepszy ale trzeba go pierwsze zmieszać z benzyną w oddzielnym pojemniku ale mniej kopci i mniej śmierdzi

Lukasz Ludziejewski
Gość
Wysłany: 2002-08-11, 23:18   

i jak juz lejesz mixol, to dawaj mu 1:35 max 1:40 - polish mixol nie jest taki jak byc powinien... jak dawalem w swoim zwei-takcie 1:35 to moze troszke smrodzil jak sie za mocno dociskalo lub pod goore wjezdzalo, ale nie grzal sie bzyczek i bylo bezawaryjnie!

[%sig%]

Michał Olejniczak
Gość
Wysłany: 2002-08-13, 07:33   

Robak ma rację. Ja na początku (mam trabanta rok) lałem tyle ile kazał mi mechanik 1:30, ale już jako laik wiedziałem że to zadużo. Później przeszedłem na 1:40 i było super. Ostatnio jak jechałem do lakiernika wlałem eksperymentalnie 1:50 ale był głośny i żeczywiscie jakby się grzał. A mixol wlewam orlenowski, chyba że w pobliżu nie ma Orlenu a ja nie mam już na czym jeździć to leje zwykły (taki jaki jest na stacji)

Topik
Gość
Wysłany: 2002-08-22, 13:18   

Witam!
Panowie,polecam Mixol 2TMix, jest dostępny na stacjach Orlenu, nie na wszystkich ale jest. Jest to półsyntetyk, leje się go tyle co ksiazka pisze czyli 1:40. Rewelacja, bardzo dobre smarowanie, zero dymienia z rury.
Pozdrawiam >robek< Blue Rocket 86r

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi