Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
czy trabi nie będzie za głośny...
Autor Wiadomość
blaz
Gość
Wysłany: 2004-01-08, 23:25   

widziałem ostatnio piękny tłumiczek końcowy KM 2x110mm w dobrej cenie ale nie mam srodkowego tłumika i nie wiem czy bez niego po założeniu tej rynny trabik nie będzie za głośny więc takie małe pytanko mam czy ktoś słyszał może jak chodzi takie cuś(może podeobny w każdym razie sportowy bez środkowego). Kumpel z Kielc ma ten sam wydech ale ma też środkowy . A z drugiej strony mam srodkowy wydech w garażu i moge go xzałożyć ale nie wiem czy jest sprawny bo gdy się spojży z jednej strony to widać na "wylot" wszystkom więc wygląda jakby czegoś brakowało, zresztą jeżdziłem na nim bez ostatniego i chodził trabi jakby na samym kolektorze. Please o pomoc. pozdro

CaShu
Gość
Wysłany: 2004-01-09, 01:58   

Ja mam strumiennice naddzwiekowa zamiast tlumika srodkowego i jest glosno. Moze troche za glosno jak na trase. Mam to puszczone na rurach 50mm.

Pozdrawiam
Lukasz

Daniel "Muffi
Gość
Wysłany: 2004-01-09, 07:29   

bez srodkowego bedzie za glosno, ze srodkowym bedzie fajnie mruczal i nie bedzie przeszkadzal w trasie

blaz
Gość
Wysłany: 2004-01-09, 09:04   

ale czy ten mój środkowy jest sprawny? jak już mówiłem jak zajże z jednej strony to widać "na wylot" co jestb z drugiej tak jakny był pusty, ale ciężki dość jest. Chyba że dobry będzie od innego auta mo od poldeta?

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-01-09, 11:23   

Kumpel z Kielc ma ten sam wydech ale ma też środkowy ;)))))))

blaz
Gość
Wysłany: 2004-01-09, 19:44   

to już mówiłem ale nie wiem czy mój wycechŚrodkowy jest sprawny więc może dało by się z innego autka założyć np poldek który jest niedrogi albo może jakieś coś innego typu strumienica pleasee nie znam się!!!!

qba_601
Gość
Wysłany: 2004-01-10, 16:47   

przy przelotoowce polecalbym srodek

ale przy ukladzie takim ze zostaje tyl fabryczny to mozna go pominac i nie meczy w trasie .w sumie jest zadziwiajaco cichy

blaz
Gość
Wysłany: 2004-01-10, 17:47   

to znaczy że środkowy będzie dobry od poldeta . O co chodzi z tą przelptówką? to nie wydech?

Wojtek Czapla
Gość
Wysłany: 2004-01-11, 09:50   

"Kumpel z Kielc ma ten sam wydech ale ma też środkowy ;)))))))"

a Ty Grzesiu jaki masz wydech ???????

Karol S
Gość
Wysłany: 2004-01-11, 10:55   

witam!
Blazej mozesz spokojnie w miejsce srodkowego tlumnika wstawic kawalek rury i trabi nie bedzie wiele glosniejsz - pamietasz zolto-niebieskiego traba Bambosza z tgb? on nie mila zadnego tlumnika tylko prosta rure od kolektora do konca sa samochodu i o dziwo byl cichszy od traba Krzyska
pozdrawiam karol s

Andrzej Bartczak
Gość
Wysłany: 2004-01-11, 11:32   

Ja bym chciał na wiosne zrobić tak: przedni tłumik zostawić a zamist tylnego wrzucic jakąś dwuruke KM czy cuś chyba czy cuś, no właśnie czy nie bedzie wtedy za glosny???

blaz
Gość
Wysłany: 2004-01-11, 11:40   

cze Karol właśnie Babbosz miał nie sam kolektor ale sam środkowy tłumik i tak mają wszyscy z Tarnobrzaga ale ja też tak próbowałem: otóż końcowy zdjąłem i jeżdziłem 2 dni na środkowym, potem zdjąłem środkowy i przejechałem się z ciekawości na samym kolektorze i było to więc to za głośno. Bo jak trabi na wolnych obrotach chodził to bayło nieżle(tzn w miare cicho) ale jak go przegazowałem to co najmniej jak WRC- nie basowo ale tak dziwnie "strzelał".

Kristoff
Gość
Wysłany: 2004-01-11, 13:15   

He napisalem kiedys posta w tym temacie i go tu nie ma...No coz chcialbym sie przedstawic v- jestem kimplem z Kielc i mam na imie Krzysiek :) Kiyrde nie wiedzialem ze mam dwa wydechy, w tym nawet srodkowy :)))) a ja myslalem ze mam jeden wydech, ktory czasem dziala np po bigosie :)) Wprowadzili tlumik 2x110 mm i mnie o tym nie powiadomili, jestemzbulwersowany tym faktem :) A co do tlumika to nie polecam kombinacji typu brak srodka o ten tlumik, no chyba ze ktos jest uzalezniony od aspiryny :) a w ogole jest cholernie glosno - kazdy to mowi kto choc raz przejedzie sie ze mna :)

blaz
Gość
Wysłany: 2004-01-11, 14:05   

no własnie widziałem, słuszałem ale jeszcze mnie nie przewiozłeś. A skąd wiesz że masz 2x110!!! kanał z sobą wozisz!!!!!(wtajemniczeni wiedzą o co chodzi). Twój jest w sam raz jeśli chodzi o hałas. a jaki masz środek Krzysiu?

Karol S
Gość
Wysłany: 2004-01-12, 17:16   

witam!
jezeli dorze pamietam Krzysiek ma srodkowy tlumnik a co do twoich testow to robiles je zostawiajac sam kolektor czy dolozyles rure do konca samocodu bo to takze go wyciszy i nie powinien tak strzelac
pozdrawim karol s
ps jestes pewien ze tgb mial srodkowy tlumnik ostatnio w krakowiance BAmbosz po swoim "rajdzie wieczornym" skrzywil koncowke ale tlumnika nie urwal a powinien;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi