Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
stacyjka
Autor Wiadomość
Paweł B
Gość
Wysłany: 2004-01-10, 10:29   

czy ktos z was moze mi powiedzieć jak najszybciej przełożyć stacyjke z blokadą kierownicy, czy trzeba demontować kierownicę??

blaz
Gość
Wysłany: 2004-01-10, 10:48   

blokada jest niewiele warta ja przez przypadek urwałem a wcale nie mocno pociągnołem

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-01-10, 12:19   

Blokada nie jest zla pod warunkiem ze stacyjka jest w odpowiednim miejscu zamocowana!

A zeby stacyjke takowa zmienic to trzeba troche porozkrecac - nie ma innej metody:
srube skrecajaca z kolumna (przy samej podlodze), obudowe pod kierownica, no i sama stacyjke oczywiscie...

Samej Kierownicy sie do tego nie demontuje!

Potem warto zeby wszystkie srubki, nakretki i podkladki wrocily w swoje miejsca :)

Grzesiek N.
Gość
Wysłany: 2004-01-10, 21:58   

A mi nie działa :-(

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-01-10, 23:25   

no to trzeba ustawic "kolumne" - odpowiednio skrecajac sruba na dole.

Paweł B
Gość
Wysłany: 2004-01-13, 16:00   

nie ma!! mozliwości wymiany stacyjki z blokadą bez zdjęcia kierownicy , czy to w 601 czy w 1,1 , sam doświadczyłem to w obu przykładach, od dołu stacyjki na kolumnie jest kołnierz z blachy przyspawany do kolumny i tylko mozna ją zdjąć w góre ZDEJMUJĄC KIEROWNICĘ

Jahoo
Gość
Wysłany: 2004-01-13, 18:02   

trzeba zdjac kierownice, ja stacyjke wywalilem i mam guzik, lubie proste rozwiazania

Robert "Kojot&am
Gość
Wysłany: 2004-01-13, 21:24   

no tak, tylko ze w przypadku guzika, zdało by sie dobrze zamykac zamsze Traba, bo da sie go odpalic bez kluczykuf :/ Chyba że macie jakieś sprytne sposoby na to.

S de Luxe
Gość
Wysłany: 2004-01-13, 21:41   

Ja mam odpalanie na guzik i bez kluczyków wozu nie odpalę- kwestia odpowiedniego połączenia guzika ze stacyjką.

.::.MadaM.::.
Gość
Wysłany: 2004-01-13, 22:05   

hm...a czy czasem stacyjka nie jest niewymienna...??

mtrabant
Gość
Wysłany: 2004-01-14, 00:53   

jest wymienna tylko nie tak latwo zeby byle kto mogl ja zmienic jak ukradnie traba.ja widzialem w jedynym trabie ze sruby stacyjki byly czyms zakitowane(plomba?) zeby trudniej bylo sie do nich dobrac.w niektorych autach bywa tak ze stacyjke mocuja sruby ktorych lby odrywaja sie po przykreceniu i trzeba wtedy z wymiana sporo powalczyc.To takie zabezpieczenie.
A pytanko do wlascicieli trabow palonych guzikiem(jak prawdziwe wozy sportowe):
czy da sie latwo zrobic start/stop silnika na tym samym przycisku?mam opcje na cos takiego, tzn. zeby wlaczyc zaplon kluczykiem, przyciskiem rozrusznik a gdy silnik pracuje to przycisk wylacza zaplon. kombinowalem z tym troche i wychodzi mi ze trzebaby osobne przyciski start i stop zeby dzialalo. Macie jakies schematy?Z gory dzieki

olowaty
Gość
Wysłany: 2004-01-16, 09:08   

sruby stacyjki zalane sa zywicą i co najgorsze jakąs konkretną ja o siebie jak zgubiłem klyucze to musiałem rozwiercic stacyjke bo sruby nie pusciły! a co do zabezpieczen to ja mam zawór paliwa od diesla lub auta z gazem i jak nie włączysz magicznego pstryczka to nie odjedziesz! paliwo nie popłynie! ale jestem sprytny:)

Grzesiek N.
Gość
Wysłany: 2004-01-16, 21:28   

Mój też odpala na guzik (no chyba że nie odpali:), ale dopiero po przekręceniu stacyjki. Guzik jest ukryty, ale nie zdradzę gdzie bo jeszcze mi mojego trabisia ukradniecie :PPP. Gasi się go kluczykiem. Jest to patent poprzedniego właściciela.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi