|
[T601] Niedogrzany silnik czy co?? |
| Autor |
Wiadomość |
Grzegorz Zalewski
Gość
|
Wysłany: 2004-01-23, 07:57
|
|
|
| Heja ostatnio juz sie cieszylem ze trabi wyregulowany jak trza nawet na zimnym silniku ladnie obroty trzymal, ale teraz to masakra silnik brzmi jakby zaraz mial wyskoczyc z sanek, zamulony troszku i ma takie jakby objawy co jakis czas ze dostaje kopyto i rwie sie do przodu i zachwile sie zmula no i po przejechaniu ok 30 km potrafi zgasnac na wolnych obrotach. Co moze go bolec? Jest tak samo cieplolubny jak ja? :) i za latem teskni? jesli jest niedogrzany to jak do dogrzac?? |
|
|
|
 |
Major
Gość
|
Wysłany: 2004-01-23, 08:13
|
|
|
| nie to raczej nie wina niedogrzania, po 30km nie ma prawa być niedogrzany. Ja stosuję zamykaną przesłomnę dławiącą wprawdzie w zimie bo silnik się nagrzeje w 1,5km przejechanego, ale normalnie to po 7-10 w zależności od mrozu powinien być nagrzany bez przesłony. Sprawdź sobie świeca, a może coś z zapłonem - masz młoteczkowy? |
|
|
|
 |
Grzegorz Zalewski
Gość
|
Wysłany: 2004-01-23, 08:29
|
|
|
| elektronik i swiece 4 elektrodowe bosha |
|
|
|
 |
Zbyszek 601delux
Gość
|
Wysłany: 2004-01-23, 08:45
|
|
|
| to moze dysze? zdejmij gumowa rure z krocca gaznika, rozkrec silnik na wysokie obroty, zatkaj krociec dopoki, az spadna obroty. gaznik sam powinien wyssac syf z kanalikow, jak to nie pomoze, trzeba rozkrecic gaznik |
|
|
|
 |
morti
Gość
|
Wysłany: 2004-01-23, 09:47
|
|
|
| a moze masz przebicie na kablach WN sprawdz to |
|
|
|
 |
Major
Gość
|
Wysłany: 2004-01-23, 10:16
|
|
|
| ja też miałem te świece 4 elektrodowe i im podziękowałem wiesz ile nagaru się na nich zbiera?! Nie nadają się do tranbanta, tam jest niewłaściwa temperatura samooczyszczania i zasyfiają się zbyt szybko moim zdaniem. Spróbój na zwykłych świecach. Możliwe że problem tkwi jednak w gaźniku może przytkała Ci się jakaś dysza, może masz wodę w paliwiwie |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2004-01-23, 11:21
|
|
|
| Ze świecami racja - kup BERU Isolator z ciepłotą zimową po 6PLN sztuka |