Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Mam problem (ekonomizer)
Autor Wiadomość
Andrzej Bartczak
Gość
Wysłany: 2004-01-28, 14:02   

Witam!
Mam 601s deLuxa był w nim ten rozszerzony ekonomizer z czerwonymi diodami, z diodą od rezerwy, ale nie wskazywał mi zużycia paliwa, ponieważ nie było przepływomierza, dopiero niedawno go założyłem od 601s podłączyłem ale i tak nie działa. Więc pojechałem na złom wykręciłem od 601s zwykły ekonomierz i włożyłem wtyczkę (która ma mniej kabelkow) nie działa, więc połączyłem kable kolorami, też nie działa. Więc czego to moze być wina? przepływomierza chyba, bo ekonomierz mój stary działa jak się przekręci kluczyk na 1 tzn. migną te diody i gaśnie.... a przepływomierz jest podłączony dobrze.

Czego to może być przyczyna?

ZBuK
Gość
Wysłany: 2004-01-28, 16:05   

Ja też się namęczyłem z ekonomizerem jak cholera... Najpierw świeciły mi wszystki ediody niezależnie od stylu jazdy. Potem zgasły i się już nigdy nie zapaliły. Podłączyłem nowy ekonomizer (wskaźnik) - nie świecił. Kabelki sprawdzałem na wszystkie sposoby... Jedyne co mogło paść to ten kołowrotek, ale jak w niego dmucham to się pięknie kręci - nic nie blokuje. Może jak mi kiedyś jakiś w ręce wpadnie to sprawdzę.
Na razie odkręciłem wszystko w cholerę i jeżdżę bez, a w miejsce ekonomizera wstawiłem sobie zegareczek.
Pozdrawiam

Galant
Gość
Wysłany: 2004-01-28, 16:09   

Witam! Sprawdźcie czy macie zasilanie na ekonomizerku ( kabelek prowadzi do silnika wycieraczek i stąd tez bierze napięcie) Od tego należało by zacząć. Pzdr

JaJer
Gość
Wysłany: 2004-01-28, 16:15   

pisałem już kiedyś o kabelkach, konektorach i ich montowaniu w DDR.
Omomierz w łapki i mierzyć gdzie nie ma przejscia. Następnie lutownce w łapki i lutować! (końcówki).

PS
zamiast omomierza można stosować żaróweczkę małej mocy, albo elektryka :)

..i jeszcze należy pamiętać że wszystkie kabelki już są wiekowe.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi