Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
czym rozni sie silnik trabiego 1.1 od vw
Autor Wiadomość
;picca
Gość
Wysłany: 2004-02-03, 09:33   

Mam pytanko. nie moge dojsc do tego czym rozni sie silnik z trabiego od tego samego zamontowanego w vw polo. Ten sam niby silnik ma w trabim kilka koni mniej. Wydaje mi sie ze to wina walka rozrzadu ale nie mam pewnosci. moze ktos to sprawdzal?????????? pozdrowionka

blaz
Gość
Wysłany: 2004-02-03, 10:02   

podobno jest to wina właśnie wałka ale może i jeszcze coś. Nie wiem dokładnie który to jest silnik bo w polo nie ma oznaczenia 1.1 tylko 1.0 lub 1.2, ale to chyba 1.0

blaz
Gość
Wysłany: 2004-02-03, 10:06   

może ja też na temat chyba pytanko rzuce a mianowicie kiedy rok temu chciałem kupić okazyjnie silnik 1.3 do trampola, znajomy powiedział rzebym nie kupował go bo jest troche inny niz w warburgu(bo ten był z Niemiec z golfa 1.3) i nie da sie go założyć, czy tam da sie ale roboty dużo ,bo ma sanki inne ale coąś to nie wierze

;picca
Gość
Wysłany: 2004-02-03, 10:09   

na pewno 1.0. nie moge nigdzie dorwac czasow otwarcia zaworow w vw bo wtedy moglbym je porownac z tymi z trabiego. boje sie zeby nie bylo roznic w glowicy. taki walek z vw mozna stosunkowo latwo dostac a silniczek powinien z nim duzo lepiej smigac. mam nadzije. :)

;picca
Gość
Wysłany: 2004-02-03, 10:11   

przeciez wartburg tez ma inne sanki?

Karol S
Gość
Wysłany: 2004-02-03, 11:01   

witam!
silnik traba jest zmodyfikowanym silnikiem vw o pojemnosci 1.1 montowanym np w polo pierwszej generacji tj. model 8N co do roznic to:
inny walek rozrzadu
inne kolo zamachowe (jesli dobrze pamietam w trabie jest lzejsze i mniejsze)
inny rozrusznik
i jeszcze skrzynia biegow i przeguby
i bynajmniej nie jest to identyczny silnik jak w vw
pozdrawiam karol s

krzysztof kotecki
Gość
Wysłany: 2004-02-03, 12:02   

Poza tym co napisales inne sa :glowica , zaplon , kolektory dolotowe i wylotowe, no i gaznik oczewiscie.PZDDR

;picca
Gość
Wysłany: 2004-02-03, 12:35   

a czy mozna do silnika z trabiego zalozyc walek rozrzadu z vw? bedzie pasowal bez zadnych przerobek?

Michał Olejniczak
Gość
Wysłany: 2004-02-03, 12:51   

Nie wiem tego na 100% (tylko 99,99) ale słyszałem ze nie ma problemu nawet z wałkami od starszych audic. jeśli chodzi o wałek to na 200% pasuje od 1,3 wardburga (tego z silnikiem golfa), od Wargolfa pasuje też gaźnik - w 3city jest trabi z tą kombinacją (wałek i gaźnik 1,3 w 1,1). To z tym wałkiem od audicy to mówił mi gostek z mojego osiedla który skończył samochodówkę i ponoć u nich na warsztatach takie przerubki robili.
Nawet zdeklarował się że jak kupię potrzebne części to pomoże mi to dostroić i założyć.

CaShu
Gość
Wysłany: 2004-02-03, 18:48   

a tloki przypadkiem sie nie roznia? Mialem silnik 1.1 z polo i mial wypukle tloki, a 1.1 z trabiego mial wklesle - w zwiazku z tym jest w trabim mniejszy stopien sprezania
ale nie jestem co do tego pewien...

Pozdrawiam
Lukasz

blaz
Gość
Wysłany: 2004-02-03, 21:01   

może polo miał wtrysk??

krzysztof kotecki
Gość
Wysłany: 2004-02-03, 22:20   

Masz racje tłoki w trampolinie sa inne.Te silniki sa takie same jak w niejakim vw k11 czy cos w tym stylu-taki dziadek passata

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi