Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
jak zdjac ramie wycieraczki
Autor Wiadomość
ecik1
Gość
Wysłany: 2004-02-04, 20:51   

mam pytanie jak zdjac ramie wycieraczki bo ta z prawej strony jak robi ruch zbierajacy to odchyla sie powaznie od szyby dlatego tez musialem ja wygjac i to tak calkiem zdrowo. probowalem ja sciagnac ale mi sie nie udalo odkrecilem nakretke ktora jest na ramieniu wycieraczki ale nie zeszla widzialem ze pod szyba wychodzi takie cos na wzor sruby ale puste w srodku gdzie wchodzim chyba jakas kolejna sruba ta co trzyma ramie wycieraczki patrzylem od srodka autka ale nie widzialem nic bo nie ma dostepu czy aby zdjac cale ramie to nalezy cos odkrecic od srodka(deske, nawiew ) czy moze jak otworze maske to jakos sie da bo tego jeszcze nie sprawdzalem nie mialem juz cierpliwosci mam nadzieje ze cos zrozumieliscie z tego co napisalem dzieki za odp.

Sebastian Majda
Gość
Wysłany: 2004-02-05, 08:30   

Jeżeli chodzi o 601, to polecam Ci dalsze wyginanie, bo nie można wymienić ramion. Silnik wymienisz, skrzynię, resor, karoserię - wszystko da radę za wyjątkiem ramion.
Poważnie. Niestety.

JaJer
Gość
Wysłany: 2004-02-05, 08:56   

WIELKA BZDURA, że nie da się wymienić ramion!!!
Jakiś czas temu opisywałem dokładnie jak zdemontować ramiona (obu typów) i nie uszkodzić mechanizmów.
Zapraszam do wyszukiwarki, tytuł: potrzebna pomoc przy wycieraczkach.

ZBuK
Gość
Wysłany: 2004-02-05, 13:58   

JaJer ma rację... osobiście o to pytałem.
Sam myślałem, że nigdy nie uda mi się ściągnąć tych ramion... Ani Cilit, ani CocaCola, ani WD40 nic.
Pomógł młot, majzel i deska. No i oczywiście wujek z łapą niedźwiedzia, co jak przydzwonił w ramiona to aż trabi zajęczał - ale wylazły!!
Poszukaj mojego posta na forum - było o tym już.

Sebastian Majda
Gość
Wysłany: 2004-02-05, 14:48   

Wielka bzdura to może nie jest, ale jakoś mnie brakło odwagi do używania sił rzędu 2 ton do zdejmowania głupich wycieraczek.
Skoro Wy macie to wyrywajcie.

qba_601
Gość
Wysłany: 2004-02-05, 14:54   

jesli nie miales serca udezyc traba to tza bylo uzyc sciagacza :)

nie spotkalem sie jeszcze z wycieraczka ktura nie dala by sie zdiac.

JaJer
Gość
Wysłany: 2004-02-05, 15:33   

W takim razie polecam: wielokrotne wyginanie ramion wycieraczek, :))
Ślicznie wyglądają takie wygięte, niosą powiew nowej myśli technicznej i arytystycznej. Nadają indywidualny kształt itp.
A przed wygięciem pomyslał ktoś o wymianie sprężyny? A może trzeba zakonserwować jakimś środkiem przeznaczonym do tego? A może .... .
OSTATNIA RADA:
jeśli nie wierzysz w rzetelność rad dawanych przez inne osoby pozostaje własna metoda prób i błędów.
Z życzeniami prostych ramion wycieraczek!
JaJer

qba_601
Gość
Wysłany: 2004-02-05, 16:03   

wiesz JaJer w sumie sie nie dziwie. bo jakbym uslyszal ze sie nia da a potek jacys kolesie mowia ze sie da i to ze w miare latwo to tez bym nie wiezyl :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi