|
1.1 dziwne zachowanie |
| Autor |
Wiadomość |
Łukasz&Grażynka S
Gość
|
Wysłany: 2004-02-02, 09:10
|
|
|
mam problem: jezeli mam mało paliwa tzn swieci mi sie kontrolka rezerwy to samochód strasznie szarpie.Nie ma wolnych obrotów przy małych i srednich predkosciach dusi sie i strzlela z wydechu jak pusze pedał gaz.Sprawa normalizuje sie jak automam zatankowane tak ok 10 litrów na drugą zieloną kontrolkę. Mam podejzenie ze to woda w zbiorniku ale Bóg wie.Gaznik mam czyszczony i ustawiony.nadmienie ze sprzedający poinformowal mnie ze jest nieszczelny zbiornik na uszczelce łączącej jego połówki.
pyt.2- czy polówka spala benzynę do konca ze zbiornika,tzn czy jezeli zgasnie z braku paliwa to oznaczaze wyjaral paliwo co do kropli czy zostaje troszke na dnie bo np w maluchu smok nie zasysa z samego dna tylko tak ok 1/2cm od dna.
pyt3 jak wyszczyscic i usunac wode ze zbiornika?
czy onamoze byc przyczyną tej dolegliwosci? |
|
|
|
 |
ROSO
Gość
|
Wysłany: 2004-02-02, 09:48
|
|
|
ja na Twoim miejscu bym upomniał trabanta żeby się zachowywał normalnie i nie robił sobie jaj |
|
|
|
 |
Łukasz&Grażynka S
Gość
|
Wysłany: 2004-02-02, 10:32
|
|
|
| więc ROSO upominam Cie-BEZ JAJ. Jak wiesz co mu jest to pomóż. |
|
|
|
 |
ROSO
Gość
|
Wysłany: 2004-02-02, 10:45
|
|
|
może strzeliła pompa paliwa i bierze gdzieś po drodze powietrze.
w gaźniku za mało paliwa w komorze pływakowej,
syf w baku na dnie,
korek wlewu paliwa nie ma odpowietrzenia,
popękane przewody paliwowe i paliwko się cofa do baku...
ja miałem takie historie kiedyś w Kadecie, pomogła wymana uszkodzonych przewodów paliwowych...
nie wiem ale chyba to wszystko co powinieneś sprawdzić...
pozdrawiam, |
|
|
|
 |
blaz
Gość
|
Wysłany: 2004-02-02, 11:00
|
|
|
| ja kiedyś jeżdziłem trabim aż zgasł(z braku wachy), wtedy chyba nic nie ma w zbiorniku w każdym razie filtr paliwa czarny się zrobił z przezroczystego |
|
|
|
 |
Toudy
Gość
|
Wysłany: 2004-02-02, 11:10
|
|
|
| moze dolanie denaturatu do baku pomoze ?! |
|
|
|
 |
Łukasz&Grażynka S
Gość
|
Wysłany: 2004-02-02, 11:10
|
|
|
| pompa chyba nmie bo jak jade pow.90 km/h to wsio jest OK. Fiksuje tylko przy małych i srednich obrotach |
|
|
|
 |
Heniu Portier
Gość
|
Wysłany: 2004-02-02, 11:24
|
|
|
| Trabant wypala paliwo co do kropelki...Mozliwe,ze masz syf az milo w baku i po prostu ciagnie go razem z resztkami benzyny...Ja nie wiadomo skad mialem kiedys piase w filtrze benzyny,zapchal mi sie gasnik wtedy... |
|
|
|
 |
picia trabik
Gość
|
Wysłany: 2004-02-02, 13:34
|
|
|
czyszczenie baku????????
odkręć go odepnij przewody i węze i wyczyść |
|
|
|
 |
Michał Olejniczak
Gość
|
Wysłany: 2004-02-02, 15:25
|
|
|
Co do kontrolek paliwa w 1,1 to ja bym im nie ufał i lepiej zamontował zegar od wardburga 353.
Ja też tak miałem ze ledwo mi sie zapaliła czerona lampka to nie palił na wolnych i zanim dojechałem na stację (5km) to gasł przed samym zjazdem ;) |
|
|
|
 |
sidus
Gość
|
Wysłany: 2004-02-02, 20:06
|
|
|
| A ja proponuje zobaczyc zawory |
|
|
|
 |
Łukasz&Grażynka S
Gość
|
Wysłany: 2004-02-03, 07:56
|
|
|
| a co z tymi zawormi moze byc nie teges? na co zwrócic uwage? |
|
|
|
 |
krzysztof kotecki
Gość
|
Wysłany: 2004-02-03, 12:06
|
|
|
| Na to czy sa dobrze wyregolowane tzn maja dobre, zalecone z ksiazka przerwy -luzy |
|
|
|
 |
Heniu Portier
Gość
|
Wysłany: 2004-02-03, 15:14
|
|
|
| trampolo ma hydrauliczna kasacje luzow i nic tam sie nie dlutuje |
|
|
|
 |
Kiler
Gość
|
Wysłany: 2004-02-03, 18:59
|
|
|
| Najlepiej jakbyś wymontował zbiornik i zobaczył czy nie ma jakiegoś syfu. Też miałem podobny przypadek, silnik nie miał siły jechać,na luzie wszystko było OK. Jak się okazało, filtr był zamulony, a w zbiorniku było coś co przypominało trochę piasku a trochę mąki:) Od tamtej pory nie tankuję na małych i nieznanych stacjach benzynowych. |
|
|
|
 |
|
|