|
Przeguby za 180zł?? czy warto? |
| Autor |
Wiadomość |
blaz
Gość
|
Wysłany: 2004-02-02, 10:36
|
|
|
| u nas , znaczy w Krakowie, można kupić jedynie przeguby za ok. 180zł, ale nie wiem czy to dobre jest i ile wytrzyma. Może ktoś zakładał takie i wie kto je produkuje, ile są wytrzymaja(czy wytrzymają 1.3), no i w ogóle czy warto je kupić. Thanks za pomoc . |
|
|
|
 |
kuba s. (wladzio)
Gość
|
Wysłany: 2004-02-02, 11:13
|
|
|
jak są nowe niemieckie to tak. lepsiejszych (hyp!) nie snajdziesz.
a 1.3 jak każdy większy silnik skróci ich trwałość. to normalne zjawisko (hyp!)
DDR |
|
|
|
 |
picia trabik
Gość
|
Wysłany: 2004-02-02, 13:36
|
|
|
załuz od 601 nowy typ , to jest to samo co w polo
niematrw się o wytrzymałość bo VW z motorami 1,6 na nich jezdzą:) |
|
|
|
 |
kuba s. (wladzio)
Gość
|
Wysłany: 2004-02-02, 14:46
|
|
|
| no właśnie. ale cena za nowe ta sama :P |
|
|
|
 |
blaz
Gość
|
Wysłany: 2004-02-02, 16:37
|
|
|
| ale nie wiem czy do 601 nowy typ kosztują tyle samo i jakiej obie wersje są produkcji. widziałem używane 601 z półosiami za 50zł szt. lub VW polo 50zł szt .Są też w kielcach regenerowane 601 za 90zł. |
|
|
|
 |
kuba s. (wladzio)
Gość
|
Wysłany: 2004-02-02, 16:40
|
|
|
a dlaczego takie same przeguby od 601 mają kosztować mniej lub więcej od identycznych przegubów z 1.1??
jak coś jest IDENTYCZNE to w cenie nie ma róznicy. Prawda?? hyp!! |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2004-02-02, 17:09
|
|
|
ej, stary, kup sobie z jakiegoś rozbieranego 601 za 40-50 pln za komplet i problem z głowy. chyba, że masz za dużo kasy...;)
Mam gdzieś nawet takie, ale chyba aż na podkarpaciu. jak Ci się nie pali... |
|
|
|
 |
blaz
Gość
|
Wysłany: 2004-02-02, 19:20
|
|
|
| no tak na nadmiar kasy jeszcze nie zachorowałem- zaszczepiłem się kupując polówke... troszke się martwie że używane mogą długo nie wytrzymać. Ale zobaczymy kto co ma. a po którym roku są te pasujące?? |
|
|
|
 |
kuba s. (wladzio)
Gość
|
Wysłany: 2004-02-02, 20:34
|
|
|
| kup, zobacz, bedziesz wiedział. jak sie bedziesz zastanawiał to bedziesz pchał a nie jeżździł. sorki za szczerość. |
|
|
|
 |
blaz
Gość
|
Wysłany: 2004-02-02, 22:05
|
|
|
| no tak kup zobacz... ale ciągle nie wiem które kupić!!! może obie wersje(o ile są inne)?? |
|
|
|
 |
kuba s. (SIEDEM)
Gość
|
Wysłany: 2004-02-02, 23:14
|
|
|
| te z ostatnich 601 mają wieloklin na końcu to poznasz. a stere mają inny czop osi i nie ma wieloklinu |
|
|
|
 |
blaz
Gość
|
Wysłany: 2004-02-03, 00:16
|
|
|
a chodzi Ci o te co były tak kijowo na końcu zrobione ,że sie lubiły podobno psuć(w kształcie jakby krzyża??), ale łatwo się je wyciągało??
Ja mam na oku szrot, na którym są po 50zł z półośką, tym wieloklinem co mówiłeś,osłoną - czyli kompletny ale i tak półośka nie pasuje, no i tu druga kwestia -czy półośki z polówy bedą tam pasowały? i czy w ogóle jest sens kupować używki,a ew jak sprawdzic ich stan bo koleś ze szrotu nie jest wzorem uczciwości... więc jak zobaczyć czy nie chce zrobić mnie w... coś męskiego. A co do pchania to rzeczywiście masz racje Kuba bo przy każdej zmianie biegu lub puszczeniu gazu(bądż dodaniu) tak trampolem szarpie że nie wiem jak one jeszcze sie trzymaja, a strzelaja przy minimalnym skręcie |
|
|
|
 |
picia trabik
Gość
|
Wysłany: 2004-02-03, 00:25
|
|
|
poco ci pól ośka przeciez przegub mozna zdjac z pół ośki ,pół oska z 601 nie pasuje do polo, ale przegób tak,
a co do stanu przegubów to powiem ci tak,ze orginalne uzywki wytrzymuja wiecej niz te nowe niby orginalne,
stan pzegubu mozesz sprawdzic w rekach , zegnij go na max, jedna reka trzymaj za poloske a droga za wieloklin obracajac jedno z nih dowiesz sie czy maluz,jeszcze zwruc uwage na oslone jezeli nie jest peknieta a podnia test smar, to pzegub na 90% jest sprawny :) |
|
|
|
 |
blaz
Gość
|
Wysłany: 2004-02-03, 09:29
|
|
|
| ok wielkie dzieki co do półośki to napisałem że jest razem z przegubem bo tak sprzedaja i inaczej(np za niższą cene się)sie nie da. ale na pewno półośka z polo bedzie pasowała skoro jest inna??no i na co jeszcze zwrócić uwage? wiem że troche upierdliwy jestem ale bardzo mnie te używki zainteresowały , a u tego faceta jest chyba ze6 kompletów(czyli 12szt) więc coś bym wybrał, a jeśli by były lepsze od tych za 180zł to bym bym w niebie.Czyli jeśli nie będzie luzu przy kręceniu i nic nie będzie stukało to brać? |
|
|
|
 |
blaz
Gość
|
Wysłany: 2004-02-03, 09:32
|
|
|
| a i jeszcze sorki że tak troszke zboczyłem z tematu ale mam takie pytanie czy przy zmianie silnika bede musiał je jeszcze raz rozpinać? czy da sie po prostu wyciągnąć silnik nie ruszając skrzyni?? |
|
|
|
 |
|
|