|
cos z elektryka albo cos innego (1.1) |
| Autor |
Wiadomość |
Manki
Gość
|
Wysłany: 2004-02-11, 12:18
|
|
|
| powiedzcie mi ludzie co moze byc, pali dobrze,jak przejade 50km traci moc tak jak by na jednym garze palil, wyczyscilem swiece i zrobilem 1000km i sytuacja sie powtarza,jakie sa mozliwosci,swiece odpadaja,moze to kable wysokiego napiecia zie juz zuzyly bo sa od jeszcze dziadziusiowe,a moze pompka a moze cos innego?mozez zaplon?ludzie zapodajcie rade |
|
|
|
 |
Manki
Gość
|
Wysłany: 2004-02-12, 08:24
|
|
|
| a kolejnym symptomem jest to jak na jalowym biegu wcisne do dechy to pracuje nierownomiernie |
|
|
|
 |
Major
Gość
|
Wysłany: 2004-02-12, 08:46
|
|
|
| może coś z podciśnieniem |
|
|
|
 |
Manki
Gość
|
Wysłany: 2004-02-12, 13:18
|
|
|
| moze narazie wymienilem kable wysokiego napiecia i tak mialem wymienic i jest ok zobaczymy no moze nie do konca, bo przeciez wibracje silnika moga byc spowodowane rezonansem bo juz poduszki mocowania sa dojechane czas pokaze |
|
|
|
 |
Phyt0n
Gość
|
Wysłany: 2004-02-12, 15:38
|
|
|
hmm ... polo pali na 1 garze? ciekawe ... u mnie jak palil na 3 to juz byla tragedia ... :)
Pozdrowienia! |
|
|
|
 |
robak
Gość
|
Wysłany: 2004-02-12, 21:32
|
|
|
| a nie chodzi o to ze NIE palil jeden gar? jak pala 3 to juz bieda z nedza, a jak dwa to masakra i nawet rozbujac na jalowym go trudno, a jeden? hmm... raczej zgasnie od razu sadzac po tym co jest jak pala dwa. |
|
|
|
 |
Manki
Gość
|
Wysłany: 2004-02-16, 15:59
|
|
|
| wlasnie przepraszam chodzilo mi o to ze tak jakby nie palil na jeden gar,ale to juz narazie historia bo jezdzi ok nie wiem tylko jak w dakszej trasie sie sprawdzi ale czas pokaze |
|
|
|
 |
sidus
Gość
|
Wysłany: 2004-02-17, 21:21
|
|
|
| W dalszej trasie pewnie będziesz miał to co ja- czyli lipe, będziesz musial stawać i czekać na cód... i tak co jakis czas (jakies 30..50 km) i nikt na forum nie wie o co chodzi ;) Ale mechanik powiedzial mi, że to albo odma, albo iglica, albo podciśnienie, albo cewka, albo kondensatorl, albo kopulka zaplonu... albo albo albo a ja juz nie mam cierpliwosci i kasy, zeby w niego wsadzac i wsadzac :) Powodzenia zycze! |
|
|
|
 |
Manki
Gość
|
Wysłany: 2004-02-17, 21:48
|
|
|
| a ja zaczne od poczatku czyli sprawdze stopnie sprezania na poszczegolnych garach a potem pokolei,gaznik,kopolke i inne takie ma chodzic jak zegarek to przecie silnik z VW a nie lipa |
|
|
|
 |
miedelnica
Gość
|
Wysłany: 2004-02-17, 23:51
|
|
|
| a jakie są objawy,że nie pali na 1 gar? miałem coś takiego w polówce: startujesz na jedynce - a jakby na dwójce!trzeba na maxa gazu,żeby go nie zmuliło, bo jak za mało gazu-muliło i gasł. potem nawet szybko jechał, 120-130,ale ten start na jedynce - fatalny! czy to sprawa nieaktywnego 1 garu? |
|
|
|
 |
|
|