Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
URZYWANY SILNIK 1.1 -1.3 NA CO ZWRACACIE UWAGE PRZY ZAKUPIE?
Autor Wiadomość
Papryczka2003
Gość
Wysłany: 2004-03-03, 22:48   

MAM TAKIE PYTANKO MAJAC MOZLIWOSC KUPIENIA SILNIKA 1.1 LUB 1.3 KTÓRY JEST JUZ WYMONTOWANY Z SAMOCHODU NA CO ZWRUCILI BYSCIE UWAGE PRZED JEGO ZAKUPEM MACIE JAKIES SWOJE SPOSOBY ABY MNIEJ WIECEJ ROZPOZNAC ZE JEST W DOBRYM STANIE?

Szulcz
Gość
Wysłany: 2004-03-04, 06:57   

przywiązac skórzanymi pasami do czegoś nieruchomego, odpalić i jak coś pójdzie nie tak to uciekać...

blaz
Gość
Wysłany: 2004-03-04, 10:53   

nie nie szulczu nie masz racji, przeciez wystarczy zapytac własciciela czy jest dobry i jaki ma przebieg...

miedelnica
Gość
Wysłany: 2004-03-04, 10:58   

buhahahaha!dobre... ech...

Zbyszek 601delux
Gość
Wysłany: 2004-03-04, 11:11   

Rzucasz monetą: jak orzeł- kupuj bez namysłu.
Jak reszka - złom, nie zawracaj sobie głowy

eddie
Gość
Wysłany: 2004-03-04, 14:22   

a pozniej sie dziwicie ze ktos na was @!#$ wiesza,, :|

dylu
Gość
Wysłany: 2004-03-04, 15:34   

Proponuję sprawdzić ciśnienie w cylindrach, poprzez zakręcenie rozrusznikiem na krótko

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2004-03-04, 16:49   

Najlepsza jest odpowiedz Zbyszka ;)))

Silnik jest wymontowany, wiec pisanie bzdur o kreceniu rozrusznikiem jest zenujace.

Sprzedajacy tez pewnie nie pozwoli na rozkrecanie silnika, wiec pewnie powie:
maly przebieg, oleju nie bierze itp.

Jesli dalej nie wiesz - patrz pierwsze zdanie ;)

Oizo
Gość
Wysłany: 2004-03-04, 17:58   

Kup i jak się okaże, że jest ciulowy to nakopiesz do dupy gościowi i pójdzie z kwitem...

Papryczka2003
Gość
Wysłany: 2004-03-04, 19:05   

pomysły macie dobre ale jak do tej pory to nikt nie powiedział co naprawde jest wazne. Pomysł pomiaru cisnienia na cylindrach bardzo dobry ale podkreslam silnik jest juz wymontowany! Ja osobiscie zwracam uwage na miske olejowa poniewasz gdy jest na niej ładna orginalna powłoka z farby i nie jest popalona od temperatury to wydaje mi sie ze silnik nie był długo uzywany to samo dotyczy kapy od zaworów sprzegło moze byc tez dobrym wykładnikiem jezeli docisk jest zjechany swiadczy to o długiej explatacji Macie jeszcze jakies pomysły?

sidus
Gość
Wysłany: 2004-03-04, 20:09   

taaaaaaaaaa z ta miska to dowaliles :D papryczka kupiles skrzynie w motirexie a teraz chcesz nowy silnik? No i po co to wszystko, co ze starymi nie tak? Bez rozkrecenia silnika gow** zobaczysz a na miske to wiesz nasiusiac mozesz :) sorry za szczerosc ale to czy farba jest czy jej nie ma to zaden wyznacznik, na sprzeglo tez nie patrz, bo jak ktos duzo jezdzil na polsprzegle to bedzie wygladac fatalnie a zawory... coz jednym slowem rob co chcesz chlopie :) Silnik masz wymontowany- kup w ciemno, jesli nie masz mozliwosci sprawdzenia stopnia sprezania (a nie masz) ani nie masz mozliwosci rozkrecenia go (a pewnie tez nie masz) to albo kup na forum albo przeczytaj co napisal, np GrzegorzB... w jego poście zawarte sa wszystkie informacje, ktore sa Tobie potrzebne... pozdrawiam

blaz
Gość
Wysłany: 2004-03-04, 20:39   

papryczka to jak już kupiłeś nową(baaardzo słuszna decyzja)skrzynie to kup nowy silnik i napewno będzie ok

Papryczka2003
Gość
Wysłany: 2004-03-04, 21:20   

hehe dzieki tyle kaski to az nie mam silniczek juz kupilem zobaczymy co bedzie mam nadzieje ze oki jak dostane reszte czesci z motirexu i wszystko juz zmontuje to dam znac jak to smiga pozdrowionka dla wszystkich

blaz
Gość
Wysłany: 2004-03-04, 23:10   

ok czekamy z niecierpliwością....ale powiedz rzuciłes monetą czy pytałeś sprzedawce??

.:Konrad Grodzki:.
Gość
Wysłany: 2004-03-05, 01:37   

Poprosic o gwarancje (jakakolwiek). Nie dziala? Wymontuje i oddam a ty mi oddasz kase.Oczywiscie w jakims okreslonym terminie

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi