Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
T1.1 Rozsypana skrzynia - zamiennik łożyska
Autor Wiadomość
kebi
Gość
Wysłany: 2004-03-02, 13:27   

Witam !

Rozsypało mi się łożysko w skrzyni biegow. Caly problem polega na tym ze nigdzie go nie moge dostać - obdzwonilem wszystkie sklepy i hurtownie z lożyskami we Wroclawiu, dzwonilem po Hurtowniach i sklepach w polsce - wszyscy mowią ze to nietypowe łożysko praktycznie nie do dostania. Pytalem tez w sklepach trabanciarskich - we Wroclawiu moga mi sprowadzic, ale najwczesniej za miesiac albo i dluzej. W Warszawie sprowadza, ale termin tez nieciekawy - nie krocej niz 2 tygodnie i cena 160zl za sztuke + koszta wysylki :(

Moze ktoś na forum orientuje się czy zamiast lożyska QJ305P63 moge dac QJ305P6 ? To drugie dostane praktycznie od reki we Wroclawiu. Jak mi wytlumaczyli w hurtowni P63 oznacza dodatkowy luz na wypadek wysokich temperatur i mowili ze w zasadzie P6 czyli bez luzu powinno dzialac, tym niemniej nikt glowy za to nie chcial dac.

Pozdrawiam - Grzesiek
Zolty Trabi 1.1LPG

sidus
Gość
Wysłany: 2004-03-02, 17:34   

hmmm a wysokie temperatury w skrzyni to niestety sie zdarzają, ja sie nie znam na tym tak dobrze, ale moim zdaniem lepiej nie ryzykowac

kebi
Gość
Wysłany: 2004-03-03, 18:36   

Ano może i racja. Lepiej byc bez auta przez 2-3 tygodnie niz potem za jakis czas znowu skrzynie rozbierac...

Dzieki !

sidus
Gość
Wysłany: 2004-03-03, 19:09   

a swoja droga za 250zl znajdziesz skrzynke w przyzwoitym stanie- nie bardziej sie oplaca?

Papryczka2003
Gość
Wysłany: 2004-03-03, 22:59   

CZESC MAM DO SPRZEDANIA SKRZYNIE DO 1.1 JA KUPIŁEM SOBIE NOWA Z MOTIREXU BO MI W MOJEJ BIEGI NIE WCHODZIŁY OKAZAŁO SIE ZE SPRZEGŁO MI SIE WYSYPAŁO A SKRZYNIA MI ZOSTAŁA I DZIAŁA JAK MALINA JAK COS TO DAJ ZNAC NA GG

greg
Gość
Wysłany: 2004-03-04, 01:31   

spróbuj na stronie cx.pl
tam mają duuuużo łożysk

kebi
Gość
Wysłany: 2004-03-09, 11:51   

Dzieki wszystkim !
Łożyska znalazłem nowe - czekam teraz na przesyłkę. Całej skrzyni nie chciałem zmieniać - ta co mam wiem w jakim jest stanie a udalo mi sie tanio dostac nowe zęby 2,3,4 biegu + piasty przesówne + widełki. Jak do tej pory to co wkładałem do Trabiego używanego szybko się buntowało, a to co wymieniałem na nowe nie sprawiało kłopotów, wiec tym razem nie chce ryzykować ;).

Pozdrawiam - Grzesiek

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi