Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Wiadomo coś więcej o WALKER`ach do 601 (przedni)??
Autor Wiadomość
Bolo
Gość
Wysłany: 2004-03-05, 12:36   

Powitac

Panowie, silniczek cienko mi chodzi, sprezanie okolo 6 wiec pewnie niedlugo remoncik, no ale wstepnie chce wymienic tlumik i gaznik wyregulowac.

No i co do tego tłumika.
W listopadzie Sevrion (nie wiem jak z nim teraz,po tym wątku z Vectra w tle) oglaszal ze ma dostep do takich tlumikow i ze Trabi chodzi na nich jak zyleta i przede wszystkim grzeje.

Minelo juz troche czasu,czy ktos moze ma juz taki tlumik u siebie? Moze cos napisac, wiecej.

Pozdrawiam.

sidus
Gość
Wysłany: 2004-03-05, 17:58   

Sevrion to sevrion ;) A moja rada- idz po prostu do firmy zakładającej tłumiki- oni Ci znajdą w katalogu co i jak... z góry mówie, że walkera jest pare rodzai (oglądałem ten katalog:) pozdrawiam!

ZBuK
Gość
Wysłany: 2004-03-05, 18:22   

E tam... KUP ORGINAŁA! Jeśli Ci się uda... Mi się udało!

Jak chcesz mam tłumik przedni, który kupiłem w Motirexie miesiąc temu i w związku z tym, że mam ORGINAŁA, będę go sprzedawał. Kupiłem go nóweczkę spawaną, bardzo ładną. Grzeje bez zarzutu i jest bardzo w porządku - ma miesiąc i dwa tygodnie dokładnie. Jak chcesz to mogę Ci go sprzedać. No chyba, że masz duuuużo kasy i kupisz wydech Walkera lub jakiś inny... ale czy ma to sens?

Pozdrawiam

Bolo
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 10:38   

Powitac syćkich :)
Weekend cały mnie nie było stąd opóźniona odpowiedź.

Dzieki ZBuK, ale chyba za daleko mamy do siebie.
Jestem z Bełchatowa, więc ewentualna wysyłka nie wchodzi chyba w gre,bo bedzie droga :/

No i raczej wolał bym tego WALKER`a, ale jak narazie nikt nic nie pisze i nie wiadomo czy to sa takie tlumiki czy ktos plotke puscil :(

Po to ten watek zamiescilem zeby sie dowiedziec,ale lichy odzew narazie notuje.

Pozdrawiam.

JaJer
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 13:37   

Witam.
Na temat tłumików znalazłem coś takiego:

Autor: Łukasz&Grażynka SEVRIONOWIE (---.przasnysz.sdi.tpnet.pl)
Data: 2003-11-25 16:52:16

w związku z licznymi pytaniami na maila odpowiadam: istnieje możliwość wysyłki ale tylko po wczesniejszym przesłaniu pieniązków na moje konto.Wybaczcie ale nie raz juz sie nadzialem a tu nie chodzi o 20zł.Podany przezemnie koszt 270zł jest tylko za moim pośrednictwem inaczej płacicie 100% ceny.PZDR.
SEVRION (508)125-961
GRAŻYNKA (504)546-866

POLO it's BIG schit !!!

Pozdrawiam ;)

mtrabant
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 14:11   

ZBuk a gdzie dopadles oryginala?ile kosztowal? Bo ja na ebayu kupilem za 25 euro ale wysylka jeszcze 21 :(.Mam nadzieje ze znajomy go odbierze i nie bede tyle placil.

Bolo
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 14:18   

JaJer, tego posta tez znalazlem, ale to juz minely ze 3 miechy od tego czasu, wiec nie wiem czy to aktualne :/

Sevrion narazie nie odpowiada,ani na maile,ani na gg, ani na forum :(

No nic, poczekam jeszcze troche, a jak nici z tego będą to zakupie prywate za 120zł

krzysztof kotecki
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 15:10   

TUNINGUJE HEHEHEHEHE.

sidus
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 16:27   

przeciez Ci napisałem, żebys po prostu poszedł do firmy gdzie zakładają walkery, czy tak trudno przeczytac pare linijek wyzej? Piszesz, ze nikt nic nie pisze... a potem ze forum zasyfione, ja oglądałem sobie katalog z walkera i jest do traba, zreszta napisalem juz :/

Bolo
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 23:01   

sidus nie gorączkuj się tak !

Gdyby poprostu chodzilo mi o WALKER`a zapewne nie zaczynal bym poszukiwan od tego forum, tylko tak jak piszesz zaczol bym od katalogu firmy WALKER.

Pisząc "że nikt nic nie pisze" miałem na myśli Sevriona... :P Fakt troche mało precyzyjnie, za to przepraszam.
Nie mniej,chodzi mi konkretnie o WALKER`y od Sevriona, bo mial 50zł (jesli dobrze pamietam) taniej.

P.S. Zreszta, wnikliwie czytając mojego pierwszego posta, można się było domyśleć, że chodzi mi o te WALKER`y od Sevriona... sidus wyluzuj :)

Pozdrawiam

ZBuK
Gość
Wysłany: 2004-03-08, 23:49   

mtrabant!

Orginała znalazłem przypadkiem korespondując przez GG z gościem, od którego chciałem kupić prekładnię kierowniczą. Zaczęło się od przekładni, a skończyło na całym bagażniku i połowie trabanta części... Gościu sprzedał mi hurtem to co przez całe lata zebrał jego dziadek, który zmarł. Za grosze... Kupiłem w ciemno... i okazało się, że jest tam kompletny wydech, blok silnika, tłoki, cylindry, przekładnia, lampy, cylinderki, amortyzatory, drążki kierownicze i jeszcze fpisdu ORGINALNYCH NOWYCH CZĘŚCI IFA!!!! Kilka osób już widziało to w mojej piwniczce i mówiły, że zrobiłem BIZNES ŻYCIA... Teraz przymierzam się powoli do zmiany moich gratów, na te cudeńka! Ale jeszcze chwilę na nie popatrzę... Ze wzruszenia łzy ciekną kącikami oczu... Ah!
Także generalnie szczęście jak dopisze, to wszystko można znaleźć...

mtrabant
Gość
Wysłany: 2004-03-09, 00:50   

no to GRATULACJE!!
Oby dalej tak szczescie sprzyjalo!

ZBuK
Gość
Wysłany: 2004-03-09, 00:55   

I Wam z całego serca szczęścia życzę! Niech Mixol z nieba jak manna, a części nówki IFA z drzewa zrywać!

Łukasz&Grażynka S
Gość
Wysłany: 2004-03-09, 18:22   

zadzwon i dam Ci namiar na warsztat z tymi tłumikami tel masz powyzej ew nagraj sie na poczte nie mam dostepu do netu

Bolo
Gość
Wysłany: 2004-03-10, 12:06   

Witam

Nie no Sevrion, rychło w czas :P
Dosłownie wczoraj w nocy dogadałem się ze ZBuK`iem i zakupiłem od niego tłumiczek już.
Mam nadzieje nie żałować tego :)
Może jak padnie ten ZBuK`owy to wtedy WALKER`a posadze.

Nie mniej dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi