Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie założyć gaz? [1.1]
Autor Wiadomość
Marcin
Gość
Wysłany: 2004-02-04, 14:02   

Witam!
Mam zamiar założyć sobie w Trabiku gaz, ale nie za bardzo wiem gdzie to zrobić. W Warszawie zdzierają i nie robią wcale tego dobrze, a znowu w innych miastach jest taniej, ale też nie zawsze dobrze to zrobią, jeden z naszych klubowiczów ma swego traba na gazie, to mu ślimaczy się na benzynie, a w komorze silnikowej zrobili mu straszny bałagan. chciałbym też mały zbiorniczek, co by mi nie zajmował wiele miejsca w bagażniku mej limuzyny, coś koło 35l. czy ktoś może mi polecić dobry zakład zajmujący się instalacjami gazowymi, taki z którego usług jest zadowolony. Nie jest ważne gdzie to jest, ważne, było to dobrze zrobione i tak za 1000-1100zł, jak jest gdzieś mniej to jeszcze lepiej.
Pozdrawiam, Marcin

Piotrek_dM
Gość
Wysłany: 2004-02-04, 14:11   

ja do swojego traba zakładalem instalacje w skierniewicach, 70km od wawy. zalozyli ok.zbiornik mam 33l.
nigdzie nic nie przestawiali, zrobili to szybko i widac ze sie znali na rzeczy.
jesli chodzi o wyregulowanie gazu to jazdilem do gazowników kilkanascie razy, az w koncu w piasecznie mi go odpowiednio wyregulowali, tz. na butli robie ok.350km(na stacji benzynowej tankuje tak ok.28-29l gazu), tak wiec wydaje mi sie ze spalanie jest ok. ale z tego co wiem to tak jest ze jedna osoba nei wyregluje dobrze gazu, jedni go skreca i bedzie sie dlawil inni rozkręca i bedzie sie zalewal tak wiec trzeba potem sie najezdzic

osyt
Gość
Wysłany: 2004-02-04, 14:31   

256649824 w siedlcach robili już bardzo dużo trabantów i są tani albo zrób baterie ze 200 lub 300 zapalniczek jednorazowek... ja jeżdze na instalacji z siedlec i bezawaryjnie jezdziłem 2 i pól roku a potem tylko uszczelki wymieniłem i smiga prawie ja k na nowej !1!

Marcin
Gość
Wysłany: 2004-02-04, 17:15   

Mógłbym jakieś konkretne namiary dostać na ten warsztat w Skierniewicach?

brzydal
Gość
Wysłany: 2004-02-04, 17:19   

moze w bagażniku? ale moge sie mylic :-)

Piotrek_dM
Gość
Wysłany: 2004-02-04, 17:28   

tak, ale troszke pozniej.podam ci do nich numer tel. bo nie mam przy sobie.

ecik1
Gość
Wysłany: 2004-02-04, 20:23   

witam ja założyłem u siebie ostatnio w Warszawie na ul. szarych szeregow jezdze do nich z autem firmowym i jest ok dlatego sie zdecydowalem u nich jak chcesz nr to podaje 631-63-04 koszt 1150. tez myslalem aby pojechac gdzies dalej ale tak sobie pomyslalem ze nie ma sensu po pierwsze musisz dojechac te 100 km po drugie pierwszy przeglad jest po 1000 km i tez bys musial jechac po trzecie jesli masz inst na gwarancji a cos ci sie schrzani to musisz jechac nie wiem czy jest sens aby zaoszczedzic te 100 zl. a jesli chcesz taniej to ja pare dni temu dzwonilem do goscia z wyborczej zaklada za 1050 a miesci sie na ulicy chelmzynskiej na rogu marsa chyba tel nie mam ale kup jutro gazete to znajdziresz duzo ofert pozdrawiam

Piotrek_dM
Gość
Wysłany: 2004-02-05, 15:11   

dopiero znalazlem numer;)
692 222 685. ja go zakladalem w skierniewicach głównie z tego powodu ze pochodze z tamtad;)

grzybcio
Gość
Wysłany: 2004-02-05, 17:23   

jak ktoś będzie chciał do 601 powtarzam do 601 to polecam Szwecję!!! :~)

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2004-02-05, 20:11   

Szwecje ?? a ile taak przyjemnosc kosztuje w przeliczeniu na nasze?

grzybcio
Gość
Wysłany: 2004-02-05, 20:15   

nie dużo jak się tam z trabem dostaniesz. a transport kosztuje więc wies.

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2004-02-06, 00:04   

nie duzo to nie taka odpowiedz jakiej sie spodziewalem ;-)

toudy
Gość
Wysłany: 2004-02-06, 01:57   

w czechac tez mozna, tylko puzniej moze byc problem z polskim przegladem, chyba !

grzybcio
Gość
Wysłany: 2004-02-06, 16:47   

nie wiem ile kosztuje ale po spotkaniu bede może wiedział. zobacz na "google" może ci coś znajdzie. PoZDr

Marcin
Gość
Wysłany: 2004-03-04, 22:32   

Widziałem w zakłądzie na ul. Podleśnej 38a, to na terenie AWF w warsztacie gdzie zajmują się instalacjami gazowymi, zdjęcia traba 1.1 właśnie z zakładaną u nich instalacją gazową. Miał starą rejestrację WZJ, ale znowu nie taka starą, te dawali w 98 roku, ale ja tu o trabie, a mi bardziej chodzi o to czy ktos miał styczność z tym zakładem, chce wiedizeć czy dobrze mi zrobią instalację, chcą za tę zabawę 1200zł.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi