Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dużo pali!! :-(
Autor Wiadomość
Mokleks
Gość
Wysłany: 2004-03-31, 13:07   

Witam!! Mam problem z moim trampkiem!! Nie wiem co jest ali pali jak smok - 12 litrów na setkę jak się go przyciska i 11 jak się go oszczędza!! :-( Już nie wiem co mam mu zrobić!! Włącznie z tym że wymieniłem cały układ wydechowy - ponieważ dowiedziałem sie że to również może być jednym z powodów dlaczego tak dużo palił (podobno jak drugi tłumik jest zafajdany dużo spala), ale nic nie pomogło! A druga proźba: jak można zrobiź wskaźnik paliwa do trampka?? Ma może ktoś schemat w jaki sposób to wykonać??

Zbyszek 601delux
Gość
Wysłany: 2004-03-31, 13:39   

To może być wszystko. Sprawdz gaźnik, czy nie cieknie, ustaw zapłon, wyreguluj gaznik, sprawdz, czy nie wydmuchało uszczelek spod głowicy lub cylindra, czy skrzynia korbowa jest szczelna, czy poziom paliwa zgodny z zaleceniami wytwórni, czy stawidła są szczelne, czy pali na 2 gary, czy świece dobre, czy połączenie kolektor-cylinder szczelne, czy gażnik nie ciągnie lewego powietrza, czy hamulce nie hamują, czy coś nie obciera, czy sprzęgło nie ślizga, czy bak nie cieknie, i 10000000 innych rzeczy, których wirtualnie oceniać się nie da. Niektórzy mówią też, że ten typ tak ma, ale to nie prawda, bo mój pali 6l/100 w miescie. Możliwe też ze masz silnik do remontu... Poproś kogoś z okolicy, by obejrzał to cudo, może ci powie o co choddzi. Powodzenia. Miarkę do paliwa zrobisz z listewki skalując ją w litrach, lub kupisz na szrocie POWODZENIA!!!

Oizo
Gość
Wysłany: 2004-03-31, 19:20   

Jak ci kapie z kolektora to napewno jest źle ustawiony zapłon (dam se klamke uciąć :)

guma_
Gość
Wysłany: 2004-03-31, 19:33   

To mowice ze jak zasyfiony wydech to moze duzo palic, hmm mialem zalany silnik olejem (autko duzo stalo wacha odparowala olej zostal) i jednoczesnie tlumiki, jest jaki sposob na wyczyszczenie ich ??, co sie stanie jak zdejme ostsatni tlumik i bede bez niego jezdzil, ze bedzie glosno to wiem ale jaki wplyw na spalanie. Moj 10 siorbie

kuba s. (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-04-01, 14:27   

spadek mocy...
a na spalanie to nie wiem, ale wydaje mi się, że będzie więcej palił z powodu mniejszej mocy co pociągnie za sobą konieczność większego ciśnięcia do dechy..
DDR

Joonior
Gość
Wysłany: 2004-04-01, 15:53   

ja kiedys zdjąłem tylni tłumik i całą rure łącząca go z przednim tak że miałem tylo przedni.był głośny,palił około litr więcej a lepiej ciągnął,lepiej sie rozpędzał i fajnie chodził ale po miesiącu miałem dosyć tego warkotu.teraz mam cąły układ tylko ze zamiast końcowego założyłem katalizator od omegi V6 i częsciowo wytłukłem z niego ceramike.dobże odprowadza spaliny i dżwięk fajny daje.,,,

Maciek Chybiński
Gość
Wysłany: 2004-04-01, 20:50   

A moze strumienice wspawac ?? :D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi