|
ukradli mi Trabiego! |
| Autor |
Wiadomość |
pafra1975
Gość
|
Wysłany: 2005-06-21, 22:47
|
|
|
Proszę o przysługę; jakby ktoś z forumowiczów widział jeżdzącego lub stojącego w okolicach Chrzanowa, Oświęcimia Trabanta 1.1 na tablicach
KR 76930 z bagażnikiem na 2 rowery i bez fotela pasażera to bardzo prosze o kontakt tel (603)711100 lub 997. zakosili mi go spod przychodni w chełmku k/Oświęcimia. Pewnie poszedł na części albo na przejażdżke.Wielkie dzięki |
|
|
|
 |
bartek/jastrząb
Gość
|
Wysłany: 2005-06-21, 23:23
|
|
|
Sqrwysyny! nawet trabanty kradną!...w radiu cos o tym było...jednak to prawda :(
współczuje i zycze owocnych poszukiwań i mam nadzieje ze złodzieje będą ukarani |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2005-06-22, 07:50
|
|
|
| Bez komentarza. Wykastrowac sk#$%^&&* !!!! Oh trzeba coś pomyśleć o zabezpieczeniach. Zamek od tylniej klapy sie nie zamyka, a czesto zdarza mi sie zostawiać kluczyki w stacyjce i otwarte okno :o |
|
|
|
 |
Marcin & Marta
Gość
|
Wysłany: 2005-06-22, 09:45
|
|
|
Witam!
Bez komentarza....(bo nie chcę klnąć).
Warto przed wyjściem z Trabcia zabrać np. przewod zaplonowy, ktory idzie od cewki do kopulki rozdzielacza(np.wtedy gdy nam sie spieszy).A na noc (jak juz sie nam nie spieszy) mozna zabrac palec rozdzielacza.Sam tak nie robie bo mieszkam na wsi gzdie wszyscy wszystkich znaja ale jak bylem we Wrocku u siostry jak jeszcze tam mieszkala to zabierałem.Najczesciej jest tak, ze jak pierd.... złodziej nie odpali auta w 2-3 minuty to se daje spokuj i szuka innej furmany.
P.S.Mam nadzieje, że sie Trabancik znajdzie a jebańcom ktoś łapy poobcina!!! |
|
|
|
 |
Cybuch
Gość
|
Wysłany: 2005-06-22, 16:59
|
|
|
| Moze stary sposob na nich ale dobry i wyprobowany. UKAMIENIOWAC!!!!!!!!!!!!!! Niech bedzie to nauczka dla innych zlodzieji ze czegos takiego jak trabant sie nie dotyka. |
|
|
|
 |
Karol "MaxXx&
Gość
|
Wysłany: 2005-06-22, 17:04
|
|
|
| Moim zdaniem trabant czy nie trabant to sie nie tyka. Ale traby to szczegolnie :) |
|
|
|
 |
Piotr Czaiński
Gość
|
Wysłany: 2005-06-22, 17:14
|
|
|
Witam.
mojego nawet jakby chcieli to by nie ukradl;i,tak mi się zdaje, bo nawet stacyjki nie mam,i dodatkowe zabezpieczenia .do tego alarm i blokada na kierownice :-)ale jakto sie mówi: Polak potrafi..albo dla chcącego nic trudnego..a tak pozatym to kawał chu...i tak jak kolega pisze ukamieniowac dziada, , mam andzieje że się znajdzie cały i zdrowy.pzdr |
|
|
|
 |
Grzesiek N. [601]
Gość
|
Wysłany: 2005-06-22, 18:38
|
|
|
| Polecam artykuł w aktualnym motorze na temat zabezpieczeć typu blokada kierownicy. |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2005-06-22, 19:30
|
|
|
Grzesiek N ma rację - większość tych standardowych zabezpieczeń to lipa...
Dlatego 601 wcale nie tak łatwo ukraść bo debile nie wiedzą że jest immobilizer w postaci kranika.
Ponadto proponuję porobić odcięcia prądu własnej konstrukcji lub inne wynalazki odcięcie paliwa dodatkowe, jakieś stopery na gaźnik. Blokady na kierownice spece "łamią" w 3 sekundy, seryjne alarmy lub alarmy typ "allegro" to jest pikuś, zamki w drzwiach mżonka itd. I nie jest to ściema. Owszem dla huligana-amatora może być to problem ale dla wyjadacza to śmiech na sali.
JA BYM ZABIŁ... |
|
|
|
 |
Piotr Czaiński
Gość
|
Wysłany: 2005-06-22, 21:34
|
|
|
| Wyjadacze nie kradną TRABANTÓW-coś tak myśle,bo i po co?to zrobił jakiś łebek żeby sobie pojeździć..pzdr |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2005-06-22, 21:53
|
|
|
Ale taz czytalem ten artykul w Motorze i tak sobie mysle ze zlodzieje nie maja wytrychow do trabanta specjalnie a zamek trabcia tak latwo sie nie otwiera. Mnie sie probowali niedawno do bagaznika walmac ale sie nie udalo i tylko cos w zamku pozostawili A 601 tak latwo sie nie odjedzie jak sie na tym nie zna. Jak jak kiedys pierwszy raz wsiadlem to a) nie moglem zapalic, a b) jak juz zapalilem to po przejechaniu paru metrow ruszajac z trudem przez przypadek na 3 biegu zgfasl mi i nie moglem ruszyc bo nie wiedzialem o kraniku he he. Ale niestety 1.1 jest bardziej ucywilizowany i latwiejsza zdobycza jest Serdecznie wspolczuje bo pewnie AC nie mailes, a o znalezieniu tego auta mozesz praktycznie zapomniec juz. Smutna prawda, ale porozgladaj sie po gieldach i ogloszeniach, moze trafisz na swoj silnik na przyklad
Pozdrawiam =] |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2005-06-22, 21:57
|
|
|
| Czasem znajduje się samochód porzucony, jeśli ukradły go łeby dla jednej jazdy po mieście... |
|
|
|
 |
Wojtek Brzozowski
Gość
|
Wysłany: 2005-06-22, 22:15
|
|
|
Glebokie i szczere wyrazy wspolczucia.
Rozglafdajmy sie po gildeach i szukajmy naszego brata. wszpolnymi silami cos sie poradzi a ja na Twoim miejscu nie zalamywal bym rak. Gdzies twoj trabik na pewno jerswt i czeka az go uratujesz wiec dzialaj poki czas.
pozdro |
|
|
|
 |
Pawel Ziemkowski
Gość
|
Wysłany: 2005-06-23, 00:08
|
|
|
| PODAJ MOZE KOLOR I NUMERY SILNIKA....moze to cos pomoze bo to jest poprosy skurwy..... no szkoda gadac..... ;(( wspolczuje ale wiem co czujesz.....PZDDR |
|
|
|
 |
|
|